Στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου 2021 η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών για την επιχείρηση μεταφοράς δεκάδων επιθετικών ελικοπτέρων Apache και άλλων στρατιωτικών μέσων της Αεροπορίας Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Μέσω της Αλεξανδρούπολης οι δυνάμεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορικού Ιππικού που σταθμεύει στο Φορντ Χουντ του Τέξας θα αντικαταστήσουν τη 1η ταξιαρχία Μάχης Μεραρχίας Πεζικού η οποία έχει αναπτυχθεί στη νοτιανατολική Ευρώπη στα  πλαίσια της αμερικανο-νατοϊκής επιχείρησης αποτροπής «Atlantic Resolve».

Αναμφισβήτητα η περιοχή της Αλεξανδρούπολης διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη μεταφορά ισχυρών αμερικανικών δυνάμεων στη νοτιανατολική Ευρώπη και η χρήση του από τις ΗΠΑ αποδεικνύει έμπρακτα την αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή 5/6/2021 το ετήσιο Προσκοπικό Συνέδριο της Περιφέρειας Προσκόπων ΑΜΘ , στο Νομαρχείο 
Επόμενο άρθροΣοφία Ζαχαράκη: “Εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός που το Σουφλί προωθεί τα καλύτερα παραδείγματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης υπαίθρου”