Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης μετά τον αδόκητο χαμό του 46χρονου πυροσβέστη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού μαθητών από δημοτικό σχολείο Απαλού.

Η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μήνυμά του αναφέρει:
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωες της  Πυροσβεστικής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του αναφέρει:

«Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη. Η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του αναφέρει:

«Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σε μήνυμά του αναφέρει:

«Θρηνούμε την απώλεια του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει παιδιά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και το Πυροσβεστικό Σώμα»

Συλλυπητήρια της Επιτροπής του ΚΚΕ

Η Επιτροπή του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πυροσβέστη, για τον άδικο θάνατό του στην περιοχή του Απαλού Έβρου.
Ο άτυχος πυροσβέστης επιχειρούσε μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του να πλησιάσει με ένα πυροσβεστικό όχημα τύπου Unimog στον χώρο νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου της περιοχής, όπου είχαν εγκλωβιστεί λόγω της βροχόπτωσης 21 νήπια και 100 μαθητές, καθώς και οι εκπαιδευτικοί τους.
Το οδόστρωμα, όμως, από όπου επιχειρούσαν να προσεγγίσουν υπέστη καθίζηση από τα νερά χειμάρρου που δημιουργήθηκε εξ αιτίας της βροχόπτωσης. Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του ο πυροσβέστης και οδηγός του οχήματος να περισυλλέξει τον ατομικό του εξοπλισμό, παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου συνέπεια της ολικής υποχώρησης του οδοστρώματος.
Ο άδικος θάνατος του πυροσβέστη είναι η συνέχεια στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων από την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και στην περιοχή του Νομού Έβρου.

Συλλυπητήρια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Ήρωας πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, προσπαθώντας να απεγκλωβίσει μικρά παιδιά.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του ήρωα – παράδειγμα προς μίμησην, που το κράτος πρέπει να τιμήσει ανάλογα και να φροντίσει στο ακέραιο την οικογένεια του.

Συλλυπητήρια του ΜέΡΑ25 

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 46χρόνου πυροσβέστη στον Έβρο που έχασε τη ζωή του σήμερα κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του στις τρομερές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολη, του Σουφλίου και ευρύτερα.

Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα σχολεία σε Απαλό και Άνθεια αύριο Τρίτη 2.02.2021
Επόμενο άρθροΜεγάλος όγκος υδάτων κατευθύνεται από τα Eλληνο-Βουλγαρικά σύνορα προς την κοιλάδα του Ερυθροποτάμου – στο Μεγάλο Δέρειο το νερό πέρασε πάνω από την Γέφυρα