ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ … ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ…

Μετά την καταιγίδα γεγονότων για την δημιουργία του ΚΥΤ Φυλακίου 

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

 

Μεγάλη  η αναταραχή εδώ στις εσχατιές  του Έβρου  για όσα διαδραματίζονται  πίσω από την πλάτη  των Εβριτών αναφορικά με το υπό κατασκευή  αποφώλιο ΚΥΤ στο Φυλάκιο. 

Η κροκοδείλια πολιτεία αποκοίμισε τους θεσμικούς του τόπου  και δια στόματος  Μηταράκη αλλά και δα πνεύματος  πρωθυπουργού(!) δημιουργεί τετελεσμένα  στην δημιουργία  του  ΚΥΤ, μισθώνοντας πάνω από 30 στρέμματα  στην επικίνδυνη συνοριογραμμή  , ενώ προετοιμάζεται  κα για επιτάξεις .Κι όλα αυτά γα να δημιουργηθεί ολίγον κατ ολίγον  μια νέα Μόρια  στα  χερσαία σύνορα της χώρας ,πολύ πιο επικίνδυνη και αποκρουστική  από τις ήδη υπάρχουσες …Και για να δείτε τι μας περιμένει , απολαύστε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  στην σημερινή Κυριακάτικη Δημοκρατία  με τίτλο « Όργιο εγκληματικότητας και  ασυδοσίας  στη « Μόρια» της Αθήνας» σελ. 16-17 .Και μη νομίζετε πως αυτοί που έρχονται  θα σεβαστούν τα ιερά χώματα της θρακικής γης ! Να τα μαγαρίσουν  θέλουν… 

Και σε όλα αυτά , τι  έχουν  κάνει μέχρι τώρα οι « τοπικοί θεσμικοί» όλων των βαθμίδων; Μήπως παραιτήθηκαν , ο Δήμαρχος , οι επικεφαλής των παρατάξεων , μήπως οι θεσμικοί της  Περιφέρειας ,μήπως οι βουλευτές του Νομού ;  Σιωπή και μόνο σιωπή…. και ο λαός αυτός ο χιλιοπροδομένος λαός  αρχίζει να ξυπνάει από τον λήθαργο..

Ως μοναδική κίνηση  και αντίδραση , η εξαγγελία  από τον Δήμαρχο  συλλαλητηρίου  την ερχόμενη  Παρασκευή στην Ορεστιάδα …Καλοδεχούμενο  δεν λέμε… Όμως πως θα  γίνει  αυτό , την στιγμή που ο Βόρειος Έβρος  σταδιακά  μπαίνει στο κόκκινο λόγω της πανδημίας του κορονοιού…; Ήδη το Διδυμότειχο  κοκκίνισε…και είναι θέμα ημερών να μπει σε κόκκινο συναγερμό και η ευρύτερη περιοχή τα Ορεστιάδας .Πως λοιπόν κάτω από τέτοιες συνθήκες  θα υπάρξει συγκέντρωση κόσμου  στην Ορεστιάδα και μάλιστα κι από άλλα μέρη του Νομού ή της Θράκης ;Ή μήπως περιμένει  ο κος Δήμαρχος  να περνάνε ανενόχλητα   από τα μπλόκα της Αστυνομίας οι διαδηλωτές κατά του ΚΥΤ, αν δεν εκδώσει μια γενική άδεια μετακίνησης για εκείνη την ημέρα ;;;

 Όσο περνά ο καιρός και οι ημέρες τα  πυρίκαυστα ερωτήματα  θα πληθαίνουν. Όσο περνά ο καιρός , ο κόσμος  θα καταλαβαίνει  πως  κάποιοι καθώς πρέπει  από  τις «καρέκλες  τους» τον αποκοίμισαν με τον μαγικό αυλό και τώρα κρύβονται  από προσώπου γης..

Γι αυτό καλό  θα είναι  εκείνη την ημέρα που ζυγώνει , όλοι οι μεγαλόσχημοι  , όλοι εκείνοι που στηλιτεύουν τους δήθεν ακραίους – λες κι αυτοί  είναι οι καθώς πρέπει !- να κάτσουν σπίτι τους  και να σιωπήσουν…Τους ξέρει ο κόσμος, που τελικά μόνος του πάλι θα βγάλει  τα κάστανα από την  φωτιά… Επιτρέψτε  μου να συμπληρώσω .29  γενναίοι  και ανυποχώρητοι  πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων  στην περιοχή  Ορεστιάδας  παραιτήθηκαν  δίδοντας στην δημοσιότητα  την συγκλονιστική  τους διαμαρτυρία ! Η βάση του λαού  αντέδρασε  πάλι …Οι άλλοι, οι « μεγάλοι» , που είναι ;!

 

Ο Ηλίας Ν Ηλιακόπουλος  είναι Δρ. Νομικής  Δικηγόρος

Προηγούμενο άρθροΑναστάσιος Σεραφειμίδης: “Εμείς κινούμαστε βάση του κοινού καλού – Με την απόφασή μας κλείνει ο δρόμος για την επανεκλογή της αντιπολίτευσης”
Επόμενο άρθροΚυβερνητική Εκπρόσωπος: Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να μην επεκταθεί και να μην αυξηθεί η χωρητικότητα της δομής στον Έβρο