ΘΕΜΑ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Μακρά συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Βασικό αντικείμενο της συζήτησης τους αποτέλεσε η Εγνατία Οδός στο κομμάτι της που διατρέχει το Νομό Ροδόπης.

Ο Ε. Στυλιανίδης έθεσε ευθέως το θέμα της κακής ποιότητας του οδοστρώματος παρά τα διόδια που καταβάλλονται, ζητώντας την άμεση συντήρηση του. Παράλληλα ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει για την αναβάθμιση των κόμβων και την λειτουργία τους κατά την επικείμενη τουριστική περίοδο, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι των Σαπών και του Ιάσμου και να μη χάνεται Τουριστικό εισόδημα από την Μαρώνεια και το Φανάρι, όπως συνέβη πέρυσι που ήταν κλειστός ο κόμβος των Σαπών.

Επίσης ζήτησε να τοποθετηθούν ανεμοασπίδες στην περιοχή μεταξύ Ιάσμου και Ξάνθης ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα το χειμώνα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Επισης ο Βουλευτής Ροδόπης έθεσε το θέμα αναβάθμισης του κάθετου άξονα Κομοτηνής-Βουλγαρίας ζητώντας την απελευθέρωση διέλευσης των λεωφορείων με προορισμό την Κομοτηνή και την ακτή της Ροδόπης και στόχο την ενίσχυση του τοπικού τουρισμού, αφού στελεχωθεί η Νυμφαία με αστυνομικό και τελωνειακό φυλάκιο, ώστε να χτυπηθεί ενδεχόμενο παραεμπόριο.

Τέλος ο Ε. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και σε θέματα που σχετίζονται με το ΚΤΕΛ Ροδόπης και τις Αστικές συγκοινωνίες Κομοτηνής και Σαπών.

Ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής δεσμεύτηκε στο Ροδοπίτη πολιτικό ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για το συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργών για την αναβάθμιση του κάθετου άξονα και θα επιμεληθεί όλων των ζητημάτων της Ροδόπης που ετέθησαν παρεμβαίνοντας στην Εγνατία ΑΕ και στις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι Χειμερινές εκπτώσεις
Επόμενο άρθροΚοπή βασιλόπιτας του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Δερμεντζόπουλου