Διαδοχικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στο γραφείο του στη Βουλή θα έχει την Πέμπτη, 23 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα στον απόηχο της τουρκικής Navtex. Την ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Έως στιγμής, οι ώρες ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον κ. Μητσοτάκη δεν έχουν γίνει γνωστές.

Να προσέλθει στη Βουλή ο πρωθυπουργός και να ενημερώσει το κοινοβούλιο για την νέα τούρκικη πρόκληση, με την έκδοση Navtex για το Καστελόριζο, ζήτησε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Εφόσον συνεχιστεί η τουρκική ρητορική και συμπεριφορά πρέπει να τεθεί στο τραπέζι η λίστα κυρώσεων που αποφασίστηκε στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της περασμένης Δευτέρας επισήμανε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Η Τουρκία διαμορφώνει ένα κλίμα έντασης προκειμένου να υπηρετήσει γεωστρατηγικούς στόχους, αλλά και για να εξυπηρετήσει την επιθυμία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να αποδειχθεί ηγέτης σοβαρότερος και ισχυρότερος από τον Κεμάλ. Στόχος του είναι να το έχει επιτύχει αυτό έως το 2023, την 100η επέτειο από την ίδρυση της τούρκικης δημοκρατίας» δήλωσε στον σταθμό μας ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο άρθροΔιευθύντριες Παιδικών Σταθμών Αλεξανδρούπολης: Απαράδεκτη, ψευδή και αντισυναδελφική δήλωση του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός της Κατασκήνωση Μακρης