Ανάψαν τα αίματα εντός ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη κυρίως από την ομάδα των «53» «πυροβολούν» τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Σπίρτζη και τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συνυπογράφουν μεταξύ άλλων τη χτεσινή τροπολογία στη βουλή για να δοθεί μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με ένα μισθό για το προσωπικό της ΕΛΑΣ και των φυλακών.

Στα κάγκελα πρώην βουλευτές

Οι αντιδράσεις που προέρχονται από πρώην βουλευτές όπως η Αννέτα Καββαδία και ο Χρήστος Καραγιαννίδης αλλά και το μέλος της πολιτικής γραμματείας Πάνο Λάμπρου, εγκαλούν την Κουμουνδούρου ότι εν ολίγοις επιχειρεί να παίξει σε διπλό ταμπλό την επαύριο μιας ακόμα αντισυνταγματικής απαγόρευσης και ενός οργίου καταστολής με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, κατά την οποία καταλήγει τελικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται ότι επικροτεί την αστυνομική τρομοκρατία, βία και αυθαιρεσία.

«Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ; Όχι στο όνομά μας…» έγραψε χαρακτηριστικά η Αννέτα Καββαδία, ενώ ο Χρήστος Καραγιαννίδης από την πλευρά του έγραψε: «Μετά το προχτεσινό όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας μόνο ως (πικρό) ανέκδοτο μπορεί να αντιμετωπιστεί η τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα στους αστυνομικούς. Ούτε καν τη συγκυρία δεν διαβάζετε».

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το κρεσέντο καταστολής

Σημειώνεται ότι χθες, στη βουλή στο πλαίσιο νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μία μέρα μετά το κρεσέντο καταστολής που και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε για την 6η Δεκεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη βουλή τροπολογία που προβλέπει:

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Καταστημάτων Κράτησης. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «προτείνεται η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση και γι΄ αυτό το λόγο προτείνεται η καταβολή άπαξ ποσού, ίση προς έναν καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος».

ΠΗΓΗ www.tovima.gr

Προηγούμενο άρθρο163 νέα κρούσματα κορονοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 1.382 νέα κρούσματα – 102 νέοι νεκροί – 579 διασωληνωμένοι)
Επόμενο άρθροΤα Λουτρά «φόρεσαν» τα γιορτινά τους!