Ακόμα ένα εσωκομματικό μέτωπο ανοίγει για τον Αλέξη Τσίπρα που μετά τα συνεχόμενα αυτογκόλ των Υπουργικών δηλώσεων υπάρχουν, πλέον, ανοιχτές κόντρες και για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με τις μνημονιακές υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση δείχνει να παλεύει με τα «φουρτουνιασμένα κύματα» χωρίς σχέδιο πλεύσης αλλά και χωρίς πυξίδα.

Το σχέδιο αναζητείται, το παράλληλο πρόγραμμα αγνοείται και ο στρατηγικός σχεδιασμός καθορίζεται από τις άστοχες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που με χαρακτηριστική καθυστέρηση τρέχουν να τις μαζέψουν από το Μαξίμου. Ο νέος πονοκέφαλος για τον Αλέξη Τσίπρα είναι ο φράχτης του Έβρου, που το κόμμα του από το έδρανα της αντιπολίτευσης το είχε κάνει σύμβολο ακροδεξιάς πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στο προσφυγικό θέμα.

«Σφάζονται» οι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το φράχτη του Έβρου και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, αν, για ανθρωπιστικούς λόγους κυρίως, πρέπει να πέσει προκειμένου να διοχετευθούν προς τα εκεί οι πρόσφυγες, αποφεύγοντας έτσι το Αιγαίο και τους τόσους κινδύνους που εγκυμονεί το πέρασμά του.

Ως τώρα, η κυβέρνηση έχει πάρει αρνητική θέση, δια της κυβερνητικής εκπροσώπου και  των συναρμόδιων υπουργών, με κοινό χαρακτηριστικό ότι αυτή είναι η θέση της προσώρας.

«Στις σημερινές συνθήκες ο φράχτης στον Έβρο μπορεί να ανοίξει μόνο στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής», τόνισε η Ό. Γεροβασίλη. (Ας κρατήσουμε το «σημερινές συνθήκες…»).

Ενώ και ο Γ. Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναγνώρισε ότι «υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που σε αυτή τη φάση δεν καθιστούν πρόσφορη την ιδέα να ανοίξει ο Εβρος», απάντηση πάντως που αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό για το μέλλον («σε αυτή τη φάση…»).

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας  που ξεκαθάρισε πως, «δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο». Και εκείνος ωστόσο άφησε το ίδιο παράθυρο («αυτή τη στιγμή…»).

Οι δηλώσεις αυτές κυβερνητικών στελεχών δεν εμπόδισαν, από την άλλη, μέλη του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, (κάποια από τα οποία στην ανώτερη κομματική βαθμίδα) να διαδηλώσουν με άλλους πολίτες, εκεί όπου βρίσκονται τα ελληνο-τουρκικά σύνορα, και με σύνθημα, «να σταματήσουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο, να γκρεμίσουμε το φράχτη του Έβρου».

Ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο και το άρθρο, χθες, στην «Αυγή», του Θανάση Καρτερού, δημοσιογράφου που έχει στενή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. Το άρθρο που έχει το χαρακτηριστικό τίτλο, «Ας το γκρεμίσουν το ρημάδι», καταλήγει ως εξής: «… Ίσως θυμώσει κι ένα τμήμα της κοινωνίας» (σ.σ. με το γκρέμισμα του φράχτη). «Αλλά στην πλειοψηφία θα στείλουμε ένα μήνυμα: Όσα λέμε για το προσφυγικό και την αξία της ανθρώπινης ζωής τα εννοούμε. Πέφτουν, γκρεμίζονται φράχτες, αν χρειαστεί».

Προσέγγιση που ασφαλώς και είναι εγγύτερα στη συναισθηματικά φορτισμένη -όπως όλοι θυμόμαστε- ομιλία του Α. Τσίπρα, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή…

http://newpost.gr

Προηγούμενο άρθροΕτοιμάζουν πόρισμα για οζώδη Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες
Επόμενο άρθροΗ τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ πανηγυρίζει που ο Φίλης δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ποντίων