Για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια στόματος του βουλευτή του Γ.Καίσα επιχειρεί να βαφτίσει την σφαγή που προωθεί με το νέο ν/σ για το ασφαλιστικό ως εξυγίανση της τραγικής κατάστασης που πραγματικά υπάρχει.

Φτάνει στα όρια της υπομονής μας να ακούμε απο στόματα βουλευτών πως “ναι μεν καθιερώσαμε την κάρτα σίτισης αλλά δεν έχουμε λεφτά να την πληρώσουμε!”.

Να που ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, στελέχη της, σ’ ένα απίστευτο κρεσέντο κοροϊδίας σε βάρος του λαού, προσπαθούν να πείσουν ότι «αντιστέκονται», ότι υπάρχει «ισχυρή αντιπαράθεση», ότι είναι «σκληροί απέναντι στους δανειστές» και το κάνουν αυτό για το καλό των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων ζευγαριών.

Το έργο αυτό το έχει ξαναδεί ο κόσμος.

Η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι σε βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Η αλήθεια είναι ότι στους τόπους δουλειάς που οι εργάτες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με τα αφεντικά, στις γειτονιές που ζουν άνθρωποι της εργατιάς και μετρούν τις απώλειες, τα λαϊκά προβλήματα που οξύνονται, στα χωράφια που νέοι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν από μια πολιτική που έχει στόχο, με τις ευλογίες της ΕΕ, τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια, στα μικρομάγαζα που λαϊκές οικογένειες συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων.

Πρέπει να δοθεί απάντηση.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι χρέος τους να μη συναινέσουν στη σφαγή τους όπως τους καλεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι «εταίροι τους».

Να μην ξεγελαστούν από τα παραμύθια της «σκληρής διαπραγμάτευσης».

Και να αρχίζουν να δοκιμάζουν τη δύναμή τους.

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ καλεί τον λαό να τους γυρίσει την πλάτη ,να μην μείνει απαθής όταν διαλύουν την ζωή του.

Στις 12 Νοέμβρη, ο λαός πρέπει να απεργήσει μαζικά να δείξει στην πράξη πως διαφωνεί.

Προηγούμενο άρθροΚλείνουν το γραφείο του Υπ. Μακεδονίας – Θράκης για το Σκοπιανό!
Επόμενο άρθροΤα 100 χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο Ηγούμενος Ιερεμίας