Τελευταία ημέρα εργασίας ήταν η χθεσινή, Δευτέρα 31/05, για 11 εργαζομένους της εταιρίας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ (Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ Οικονομική – Συμβουλευτική, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Οι συμβάσεις τους ήταν ορισμένου χρόνου -συγκεκριμένα ετήσιες- και είχαν λήξει στις 31/03/21. Ωστόσο, με απόφαση της προσωρινής διοίκησης της ΔΕΣΜΟΣ είχαν πάρει δίμηνη παράταση μέχρι και χθες 31/05/21. Με δεδομένες τις εξελίξεις γύρω από την εταιρία, μετά την απόφαση του Υπουργείου Επενδύσεων να ανοίξει τμήμα του ενδιάμεσου φορέα ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή, δεν κρίθηκε αναγκαίο οι συμβάσεις τους να πάρουν εκ νέου παράταση.

Στη ΔΕΣΜΟΣ παραμένουν κανονικά οι υπόλοιποι 19 εργαζόμενοι, που είναι το μόνιμο προσωπικό της εταιρίας.

Άγνωστο παραμένει το πότε επί της ουσίας θα λειτουργήσει το τμήμα του ΕΦΕΠΑΕ στην ΑΜΘ, ώστε να αναλάβει μεταξύ άλλων και το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Φέρεται πως υπάρχει πρόθεση του ΕΦΕΠΑΕ να προσλάβει το στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΣΜΟΣ, μόνιμο και προσωρινό, όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του στην Κομοτηνή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία δέσμευση, με τους 11 εργαζομένους να παραμένουν στον «αέρα».

Εν τω μεταξύ, η μείωση του προσωπικού της ΔΕΣΜΟΣ σε συνδυασμό με την αργοπορία του ΕΦΕΠΑΕ να λειτουργήσει το παράρτημά του στην ΑΜΘ, νομοτελειακά προκαλούν νέες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης, με τη μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών ακόμη να μην έχουν πληρωθεί.

ΠΗΓΗ www.xronos.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ στην μετά-COVID εποχή»