Το εμείς πάνω από το εγώ, είναι ο δρόμος για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

 

Σήμερα μαζί με τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μαζικά προσέρχονται στις κάλπες άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα για την ανάδειξη νέας- νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετα την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Με προβληματισμούς και σκέψεις και την ανάγκη δύσκολων και γενναίων αποφάσεων που αφορούν -την Προοεδευτική Παράταξη την Αριστερά – τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Απο αύριο σεβόμενοι την ετυμηγορία των χιλιάδων μελών είναι αδήριτη ανάγκη να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας: Της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης.

Ανοίγουμε συντεταγμένα και συλλογικά έναν επόμενο κύκλο, δύσκολο, πρωτόγνωρο, αλλά ακόμη πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό.

Την ανάγκη να εφεύρουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, -όπως είπε και Αλέξης Τσίπρας- που θα μπορέσει με σεμνότητα και ανοιχτά μάτια να διαβάσει τις νέες αντιθέσεις και τα νέα ρεύματα της κοινωνίας, τις νέες προκλήσεις της εποχής και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες εκείνων που θέλει και έχει ταχθεί να εκπροσωπεί, αλλά και να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά.

Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη λαϊκή

εντολή. Να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα. Και δεν αφορά μόνο το κόμμα μας. Αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, τις αντιστάσεις στις πολιτικές της ΝΔ, το μέτωπο στην ακροδεξιά και τον νεοφασισμό που βρήκε ξανά θέση στην ελληνική Βουλή.

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή του. Το εκλογικό σώμα έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μια διπλή εντολή. Πρώτον, να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που πάντα και εκ των πραγμάτων είναι ρόλος κόμματος εξουσίας. Και δεύτερον, να αλλάξει δραστικά, αν θέλει να διεκδικήσει εκ νέου με αξιώσεις την κυβέρνηση.

Ζούμε σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων, σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, σε μια περίοδο γεωπολιτικών εντάσεων και προκλήσεων ,φυσικών καταστροφών και κλιματικής κρίσης.

Η πίστη στις αξίες μας, η προσήλωσή μας στη Δημοκρατία και την Ελευθερία, που είναι συνώνυμο της Ελλάδας, η αγάπη για τον άνθρωπο, η αλληλεγγύη, η αγάπη για την πατρίδα, η ενότητα, το εμείς πάνω από το εγώ, είναι ο δρόμος για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

Η προοδευτική Παράταξη – Αριστερά του τόπου, όπως πάντα στην ιστορία, θα είναι οδηγός σε αυτή τη συλλογική εθνική προσπάθεια. Και ένας νέος Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς , που θα την εκφράζει αυτή τη μεγάλη Παράταξη, μπορεί να γίνει ξανά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Το κρίσιμο είναι απο εδώ και πέρα οι αγώνες όχι οι εσωκομματικοί αλλά αυτοί στο κοινωνικό πεδίο όπου όλοι ενωμένοι θα τους δώσουμε, για να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά διακυβέρνησης.

Αυτό τον σκοπό υπηρετώ απ τα εφηβικά μου χρόνια και αυτόν τον σκοπό θα υπηρετώ πάντα.

Την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη μέλους σπείρας που εξαπατούσαν πολίτες τηλεφωνικά
Επόμενο άρθροΕλισάβετ Τσονίδου- Σκεύα: “Ο Βαγγέλης Λαμπάκης σήκωσε μανίκια και έκανε δουλειά για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης”