Σκυλιά και γάτες δεν μεταδίδουν σε καμία περίπτωση τον κορονοϊό και δεν είναι σωστό να τα εγκαταλείπουμε για έναν τέτοιο φόβο, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας

Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σχετικά με τα ζώα συντροφιάς και το αν αυτά μπορούν να συμβάλουν στη μετάδοση του νέου κορονοϊού ή μπορούν να αρρωστήσουν τα ίδια.

Οπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα, βρέθηκε μία γάτα στο Βέλγιο που είχε μολυνθεί από κορονοϊό και δύο σκύλοι στο Χονγκ Κόνγκ.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι οι γάτες ναι μεν μπορούν να μολυνθούν, ενώ οι σκύλοι όχι.

«Οι σκύλοι στο Χονγκ Κονγκ δεν είχαν την φροντίδα που έχουν τα σκυλιά που έχουμε στα σπίτια μας» είπε. Μάλιστα, στα σκυλιά αυτά ενδέχεται να είχαν γίνει πειράματα. Διαβεβαίωσε ότι με βάση τις μελέτες και τα δεδομένα καμία γάτα δεν εμφάνισε συμπτώματα, γι’ αυτό και καθησύχασε τους ιδιοκτήτες λέγοντας πώς όσοι έχουν γάτες δεν πρέπει να ανησυχούν.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε με νόημα ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλείπουμε τα ζώα συντροφιάς αυτήν την περίοδο, καθώς έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πώς δεν έχουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγούμενο άρθροΤο «μαύρο» Πάσχα του 1914 στην Ανατολική Θράκη
Επόμενο άρθροΟι ΗΠΑ “βάζουν πλάτη” στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας