«Χρήστος Δερμεντζόπουλος για Μουσικό Γυμνάσιο Ορεστιάδας»

Ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με δημοσίευσή του, περιέγραψε όλες τις συντονισμένες κινήσεις που έχουν γίνει για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Ορεστιάδας. 

«Από την αρχή της θητείας μου, το 2019, και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, έχουμε προχωρήσει μεθοδικά, βήμα-βήμα, σε όλες τις κινήσεις που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, έχοντας φυσικά ως παράδειγμα, το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης. Κινήσεις που γίνονται πάντοτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και υπό τις κατευθύνσεις που αυτό υποδεικνύει.

Η πρόταση που είχε κατατεθεί να φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο είχε κριθεί ως ακατάλληλη.

Προκειμένου, λοιπόν, να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία, συναντήθηκα με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρο Πρωτοψάλτη, και ζήτησα την παραχώρηση χρήσης χώρου του κτιρίου της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ορεστιάδας, ιδιοκτησίας της ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για ένα αυτόνομο τριώροφο κτίριο που είχε κατασκευαστεί για οικοτροφείο, όμως, ποτέ δεν έγινε η χρήση του.

Η ακίνητη περιουσία της ΔΥΠΑ, που περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο ακίνητο, έχει ενσωματωθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ανακαίνισης – αναβάθμισης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, καθώς συμφώνησε στην πρόταση να παραχωρηθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο συγκεκριμένος χώρος, ώστε να αποκτήσει η Ορεστιάδα το δικό της Μουσικό Γυμνάσιο!

Οι επόμενες κινήσεις μας αφορούν το Υπουργείο Παιδείας, όπου σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή θα πιέσουμε για την έγκριση παραχώρησης χώρου του συγκεκριμένου κτιρίου και την επίσπευση όλων των διαδικασιών ίδρυσης που απαιτούνται.»

Προηγούμενο άρθροΓια τα ταξίδια των Aντιπεριφερειαρχών ρωτά η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση στην ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής
Επόμενο άρθροΕλευθερία Τζαμουράνου: «Πρωτοβουλία του 1ου ΕΠΑ.Λ. και 1ου Ε.Κ. για τη συνεργασία των Σχολείων στην ευαισθητοποίηση που αφορά στο περιβάλλον»