Ο επικεφαλής της παράταξης της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης παραχώρησε στα ΜΜΕ της Περιφέρειας την ακόλουθη δήλωση:

«Ευελπιστώντας στην ολοκλήρωση της κατανομής θέσεων και αξιωμάτων από τον Περιφερειάρχη θεωρούμε αναγκαία την εστίαση της Περιφέρειας στα υπαρκτά ζητήματα της περιοχής.

Έτσι, όπως έχω δηλώσει πριν από μερικές ημέρες θεωρούμε αναγκαία, στην πρώτη συνεδρίαση του Π.Σ. μετά την ολοκλήρωση της συγκρότησης του Προεδρείου και της ανάδειξης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, την εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη ως θέματος, του πρόσφατου συγκοινωνιακού προβλήματος που υπήρξε στο νησί της Σαμοθράκης και των συνεπειών που προκλήθηκαν από την έκταση που έλαβε το θέμα στις επιχειρήσεις και στην τοπική οικονομία, καθώς και στην τουριστική φήμη του νησιού, με σκοπό την κατάρτιση και την δρομολόγηση σειράς ενεργειών από την πλευρά της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των επιπτώσεων αυτών.

Τονίζω ότι με βάση τις δημοκρατικές αρχές, αλλά και την κείμενη νομοθεσία, το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων της Περιφέρειας.

Ευελπιστώ ότι η διοίκηση της Περιφέρειας θα ευαισθητοποιηθεί και αφενός θα περιλάβει το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη και αφετέρου θα  μας ενημερώσει για τις ενέργειές της και τις προθέσεις της στα πλαίσια εισήγησης που θα καταθέσει.

Επίσης,  προτείνω να κληθούν να παραστούν και να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση ο Δήμαρχος, κ. Νικόλαος Γαλατούμος, καθώς και η Ένωση Επαγγελματιών Σαμοθράκης εκπροσωπώντας τον επαγγελματικό κόσμο του νησιού.

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν ανταποκριθεί στο αίτημά μας, θα επανέλθουμε αξιοποιώντας τις διατάξεις του κανονισμού του Π.Σ.

Στους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων απευθύναμε έκκληση ώστε εφόσον συμφωνούν με την αναγκαιότητα συζήτησης του θέματος στο ΠΣ, να καταθέσουν και οι ίδιοι με κάθε πρόσφορο τρόπο το ίδιο αίτημα.»

Για την «Περιφερειακή Σύνθεση»
Ο Επικεφαλής
 
Χριστόδουλος Τοψίδης

Συνημμένα στο συνοδευτικό υλικό επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Για την «Περιφερειακή Σύνθεση»
Ο Επικεφαλής
Χριστόδουλος Τοψίδης

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Χριστόδουλου Τοψίδη έχει ως εξής:

Κομοτηνή, 06/09/2019.

Προς:
Πρόεδρο Π.Σ. ΑΜΘ

Κοιν:
Περιφερειάρχη ΑΜΘ
Παρατάξεις Π.Σ. ΑΜΘ
Κύριε Πρόεδρε,

μετά την ολοκλήρωση της συγκρότησης του Προεδρείου και της ανάδειξης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, θεωρώ επιβεβλημένη, στη πρώτη συνεδρίαση του κορυφαίου αποφασιστικού οργάνου της Περιφέρειας, την εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη, ως θέματος, το πρόσφατο συγκοινωνιακό πρόβλημα που υπήρξε στο νησί της Σαμοθράκης.

Ειδικότερα, μετά την αιφνίδια μηχανική βλάβη των δυο επιβατικών/οχηματαγωγών πλοίων της εταιρίας που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, χιλιάδες τουρίστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι τόσο στο νησί όσο και στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Οι συνέπειες του πολυημέρου αυτού αποκλεισμού κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, προκάλεσαν σημαντική οικονομική ζημία στο σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού, αλλά και ευρύτερα στην τοπική οικονομία, καθώς το γεγονός μεταδόθηκε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τη διεθνή δυσφήμιση της Σαμοθράκης.

Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα της ασταθούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, η Περιφέρεια θα πρέπει να καταρτίσει και να δρομολογήσει μια σειρά ενεργειών για την αποκατάσταση των ανωτέρω επιπτώσεων.

Επ’ αυτού είναι αναγκαίο η διοίκηση της Περιφέρειας μας, να μας ενημερώσει για τις προθέσεις της στα πλαίσια εισήγησης που θα καταθέσει. Επίσης, προτείνω να κληθεί και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης κος Ιωάννης Γλήνιας, ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών του νησιού, ώστε να παραστεί και να συμμετάσχει στη συνεδρίαση.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, εφόσον συμφωνούν με την αναγκαιότητα συζήτησης του θέματος στο ΠΣ, παρακαλούνται να καταθέσουν και οι ίδιοι με κάθε πρόσφορο τρόπο το ίδιο αίτημα.

Ο κ. Περιφερειάρχης, αν το κρίνει σκόπιμο, ας ενημερώσει τις συνεργαζόμενες μαζί του παρατάξεις.

Για την «Περιφερειακή Σύνθεση»
Ο επικεφαλής Χριστόδουλος Τοψίδης

Προηγούμενο άρθροΔε θα ξεχαστεί τίποτα! (γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης)
Επόμενο άρθροΒουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να διακόψει η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις με την Eldorado για τη Θράκη