Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η θυσία των Εβριτών ηρώων Χ. Χατζόπουλου και Χ. Δοϊτσίδη αποτελεί παράδειγμα και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές”

Δημοσιεύτηκε στις: at 24 Ιουλίου 2017
398 0

Στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Εβριτών καταδρομέων Χρήστου Χατζόπουλου και Χριστόδουλου Δοϊτσίδη  κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974,  που τελέστηκε σήμερα (23/07) στο Πολεμικό  Μουσείο Διδ/χου παραβρέθηκε ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Σε δήλωσή του τόνισε:

«Η Τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο προκάλεσε πολλές συνέπειες στην Κυπριακή Δημοκρατία, στον Ελληνισμό αλλά και στην πατρίδα μας τον Έβρο. Δύο παλικάρια, ο Χρήστος Χατζόπουλος και ο Χριστόδουλος Δοϊτσίδης, θυσιάστηκαν σε αυτήν την άδικη και προκλητική απόβαση των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, όπου εκεί παραμένουν για 43 χρόνια.

Η θυσία τους αποτελεί παράδειγμα για όλους μας, η αξιακή τους βάση είναι παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και θα τους ενθυμούμαστε.

Θερμά συγχαρητήρια στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου και στην 16η Μεραρχία που συνδιοργάνωσαν την επιμνημόσυνη δέηση. Θα τους θυμόμαστε πάντα, αιωνία τους η μνήμη».

Σχετικά άρθρα

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας απο την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Νοεμβρίου 2016 0
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης…