Τι λέει ο Μέγας Βασίλειος για το διαδίκτυο; 

Τι λέει ο Γρηγόριος ο Θεολόγος για την πανδημία του κορωναϊού; 

Τι λέει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την καραντίνα;

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης  του 3ου Γυμνασίου “Δόμνα Βιζβίζη” Δασκαλογιαννάκη Χάιντη, Μίντογλου Ελένη και Ντάσκαρη Μαρία με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Θεολόγο κ. Γιαννάκου Κωνσταντία ετοίμασαν ένα βίντεο αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων και το απέστειλαν στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.

Ο Σεβασμιώτατος εξεπλάγη ευχάριστα για την πρωτοτυπία και την σύγχρονη ματιά με την οποία οι μαθήτριες της πόλεώς μας επικαιροποιούν τα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών, ιδιαίτερα για τις απόψεις τους για το διαδίκτυο, για την καραντίνα και την πανδημία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος συγχαίρει δημόσια τις μαθήτριες Χάιντη, Ελένη και Μαρία για την επιμελή και πρωτότυπη αυτή εργασία τους, καθώς την Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Ευφροσύνη Παταπάτη και την επιβλέπουσα καθηγήτρια, θεολόγο κ. Κωνσταντία Γιαννάκου για την έμπνευση που δίνουν στους μαθητές τους.

Ο Σεβασμιώτατος προτρέπει δε και τους άλλους μαθητές των σχολείων μας να παραδειγματιστούν και να ψάξουν τη ζωή και τα έργα των Τριών μεγάλων αυτών Ιεραρχών που είναι επίκαιροι ακόμα και 1600 χρόνια μετά την κοίμησή τους.

http://3gym-alexandr.evr.sch.gr/?p=6432

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ: Προβλήματα από πλημμύρα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
Επόμενο άρθροΑποκάλυψε ο Βορίδης στην ΚΕΔΕ το νέο εκλογικό νόμο . Τι αλλάζει