Διαβάστε τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία – Τι απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που αρχικά θεώρησε ότι ο Δημήτρης Βίτσας είπε πως η Αλεξανδρούπολη είναι στόχος της Τουρκίας.

Την έντονη αντίδραση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου προκάλεσε η άποψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα πως η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία καθιστά την Αλεξανδρούπολη στόχο της Ρωσίας.

Κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας του νέου περιεχομένου της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ η οποία αναβαθμίζει τις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών και ενισχύει την αμερικανική παρουσία στον Εβρο, ο κ. Βίτσας σχολίασε: «Υπουργέ μου γίνεται στόχος η Αλεξανδρούπολη. Δεν το καταλαβαίνετε;».

Αρχικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος θεώρησε ότι η φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Στην αποστροφή του κ. Βίτσα ότι έγινε στόχος η Αλεξανδρούπολη νομίζω ότι στο πλαίσιο των διαφορών μας με την Τουρκία δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη στόχος. Όμως, η εξέλιξη με τη συμφωνία δημιουργεί και πρόσθετες σκέψεις σε αυτούς που θα σκέφτονταν να καταστήσουν στόχο την Αλεξανδρούπολη».

Ο κ. Βίτσας επανήλθε για να διευκρινίσει πως «την Ρωσία εννοούσα, όχι την Τουρκία», με αποτέλεσμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να απαντήσει: «Μην με αναγκάζετε να πω όσα είχα πει στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης. Μην ενώνετε την φωνή σας με όσους έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για την Αλεξανδρούπολη».

www.protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Με λεωφορείο η σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με Κομοτηνή-Ξάνθη
Επόμενο άρθροΔένδιας: «Θέλουμε την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη – Εξετάζαμε ακόμα και 10ετή συμφωνία»