Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ σε Τσακαλώτο: 2 χρόνια ψηφίζουμε μόνο νομοσχέδια … που δεν συμφωνούμε!

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Ιουνίου 2017
394 0

Την οργή των βουλευτών  προκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να παραπονέθηκε ότι δεν  στηρίζουν επαρκώς επικοινωνιακά την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Σε νευρική κρίση βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για μια ακόμη φορά καλούνται να ψηφίσουν στη βουλή αντιλαϊκά μέτρα

Η γκρίνια έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, πριν ακόμα ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο, με πολλούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να διαμηνύουν από τότε ότι δεν αντέχουν να ψηφίζουν νομοσχέδια με τα οποία δεν συμφωνούν.
Ορισμένοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι δίνουν θετική ψήφο για τελευταία φορά. «Είναι το δεύτερο μνημόνιο που καλούμαστε να ψηφίσουμε. Είναι η τελευταία φορά», έλεγαν πριν 2 μήνες οι συριζαίοι.

Πού να το ήξεραν ότι μόλις λίγες μέρες μετά θα καλούνταν ξανά να στηρίξουν νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση… «Μας είχαν πει ότι αν ψηφίσουμε το τέταρτο μνημόνιο θα έκλεινε η αξιολόγηση. Ούτε η αξιολόγηση έκλεισε ούτε απόφαση για το χρέος πήρανε και μας ζητάνε πάλι να ψηφίσουμε προαπαιτούμενα», σημειώνουν «αγανακτισμένοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παράπονά τους άκουσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος πήγε στη Βουλή για το καθιερωμένο «μασάζ» πριν την αυριανή ψηφοφορία των προαπαιτούμενων.

Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών παρακάλεσε τους βουλευτές να κάνουν υπομονή και να στηρίξουν την κυβέρνηση ώστε να μην χαθεί η… ευκαιρία, αφού όπως είπε «έχουμε μπει στην τελική ευθεία».

«Υπουργέ αυτά τα έχουμε ξανακούσει», φέρεται να είπε ένας εκ των βουλευτών στον Τσακαλώτο.

«Ευκλείδη, δεν πάει άλλο. Ψηφίζουμε συνεχώς μέτρα και η αξιολόγηση δεν λέει να κλείσει» αντέτεινε ένας άλλος, ενώ απαντώντας στις εκκλήσεις Τσακαλώτου για στήριξη της προσπάθειας του είπε πως «δεν έχουμε πληροφόρηση ούτε από το κόμμα ούτε από την κυβέρνηση».

Χαρακτηριστικό είναι και το παράπονο άλλου βουλευτή που φέρεται να είπε «έχουμε δυο χρόνια να ψηφίσουμε κάτι με το οποίο συμφωνούμε».

Παρά τη γκρίνια ωστόσο και δυσφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν φέρεται διατεθειμένος να σηκώσει παντιέρα «αντάρτικου».

www.newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης «πόθεν έσχες» για το οικονομικό έτος 2016 (χρήση 2015) των βουλευτών του Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Δεκεμβρίου 2017 0
Γεώργιος Καϊσάς: Πόθεν Έσχες 2016 (χρήση 2015) συνολικά έσοδα (μαζί με της συζύγου του): 103.384, 64 ευρώ 18 Ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα επί…

Δημήτριος Ρίζος: ” Η ακατανόητη ενέργεια του ΟΣΕ ενδεχομένως δείχνει μερική άγνοια για τις δυσκολίες, την ιδιαιτερότητα αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2018 0
ο βουλευτής Έβρου κ. Δημήτριος Ρίζος εξέδωσε Δελτίο Τύπου για την διακοπή δρομολογίων τρένων στον Έβρο: – Την στιγμή που…

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιουνίου 2017 0
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών του κατάφερε να εδραιώσει την παρουσία του στην Ανατολική Μακεδονία…