πως αναφέρει ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου:

Σύμφωνα με την ενημέρωση,η φωτιά στις αρχικές εστίες που εκδηλώθηκε είναι σε ύφεση, ενώ επεκτάθηκε και βρίσκεται σε έξαρση σε ενα ιδιαιτερα δύσβατο σημείο, πάνω και βόρεια του «χιονορέματος».Σημείο στο οποίο κινούνται επίγειες δυνάμεις και ταυτόχρονα επιχειρούν ρίψεις νερού εναέρια μέσα.

Σήμερα 15η μέρα και ακόμη η φωτιά δεν εχει τεθεί υπό έλεγχο παρά τη μεγάλη προσπάθεια όσων επιχειρούν στη δύσβατη περιοχή. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου ειναι βαρύτατες, αφού υποτίμησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν την αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της με εναέρια μέσα.

Οι παρεμβάσεις μου στη Βουλή όπως και της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που ανέδειξαν σε πανελλαδικό επίπεδο το ζήτημα,έπιασαν τόπο, αφού από την Πέμπτη παρατηρείται μια μεγαλύτερη κινητικότητα απο την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που εκδηλώνεται και στο επιχειρησιακό επίπεδο.

Η φωτιά όμως βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχει ακόμη δρόμος και δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, αλλά εγρήγορση και στήριξη όσων επιχειρούν για τον έλεγχο και τη κατάσβεσή της. Όπως επίσης να δούμε την επόμενη μέρα για την επούλωση των πληγών, με μέτρα πρόληψης, προστασίας των δασικών εκτάσεων,καθώς και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Παπίκιου Όρους.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα βουνό, φύση, ουρανός, δέντρο και ομίχληΜπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, δέντρο και φύση

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα… Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου
Επόμενο άρθροΚαλαφάτης: Η Θράκη αποκτά καταλυτικό γεωστρατηγικό ρόλο