Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας: “Δύσκολη χρονιά περιμένει τους Δήμους και τις Περιφέρειες – Η λιτότητα συνεχίζεται και το 2019”

Δημοσιεύτηκε στις: at 24 Δεκεμβρίου 2018
465 0

Δύσκολη  χρονιά περιμένει  τους Δήμους και τις Περιφέρειες

Η λιτότητα συνεχίζεται και το 2019

 

Τα στοιχεία του νέου κρατικού προϋπολογισμού, που πρόσφατα ψήφισαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ,   δείχνουν ότι η λιτότητα για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα συνεχιστεί και για το 2019.

Πιο συγκεκριμένα  ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει:

 

  • Μείωση κατά 740 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης στους Δήμους και 73 εκατ. ευρώ για τις  Περιφέρειες.
  • Αύξηση κατά 194 εκατ. ευρώ των Δημοτικών φόρων και τελών  που θα κληθούν να πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Περικοπές κατά 1,7 δισ. Ευρώ  στην κοινωνική πολιτική που περιλαμβάνουν:
  • Μη επέκταση του προγράμματος  «σχολικά γεύματα».
  •  Κατάργηση της δαπάνης για τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών, που τόσο ανάγκη έχουν τα νέα ζευγάρια.
  • Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και τα Κ. Υγείας που καταρρέουν.

 

Την ίδια ώρα  που ο νέος προϋπολογισμός φορτώνει νέα βάρη στους εργαζόμενους, απλόχερα αυξάνει από 360 στα 551 εκατ. ευρώ  τις επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους για προγράμματα «ενεργειακής απασχόλησης», μειώνει τη φορολογία από 15%  στο 10% για τα διανεμόμενα κέρδη των εισηγμένων επιχειρήσεων, διατηρεί τα 40 και πλέον προνόμια προς τους εφοπλιστές κ.τ.λ.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η σιωπή της ΚΕΔΕ και  της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών αρχών είναι εκκωφαντική. Καταπίνουν  αμάσητη μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων. Ακόμα σιωπούν  και εκείνοι που φιλοδοξούν να καθίσουν στην πολυθρόνα του Δημάρχου, αφήνουν στο απυρόβλητο τις κεντρικές πολιτικές,  που καθορίζουν τη μίζερη λειτουργία των Δήμων και περιορίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα σε τριτεύοντα και «τεταρτεύοντα» ζητήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αξιολογώντας ως κρίσιμο και καθοριστικό για τη λειτουργία των Δήμων, το ζήτημα του νέου προϋπολογισμού,  που περιορίζει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητά τους να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες, έφερε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας και κάλεσε τους εργαζόμενους,  να γυρίσουν την πλάτη τους στις δημοτικές παρατάξεις, που είναι απλά διαχειριστές μιας αντιλαϊκής πολιτικής και να δυναμώσουν παντού σε Περιφέρειες και Δήμους τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης,  για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τον αγώνα ενάντια στους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, που μαυρίζουν τη ζωή εργαζομένων.

Να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη χρηματοδότηση των Δήμων , να απαιτήσουμε έργα με γνώμονα  τις λαϊκές ανάγκες στην πόλη και στα χωριά , υποδομές , αντιπλημμυρικά έργα, προστασία της τρίτης ηλικίας, βρεφονηπιακούς σταθμούς , σύγχρονο  επαρχιακό και αστικό οδικό δίκτυο, ελεύθερους χώρους, θεματικά πάρκα κτλ.

Σχετικά άρθρα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Οργανωμένες προσπάθειες εισβολής με μολότοφ στις Καστανιές – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Μαρτίου 2020 0
Του Χρήστου Μαζανίτη – www.enikos.gr Εικόνες που προκαλούν οργή από την κατάσταση που συντηρεί η Τουρκία στις Καστανιές του Έβρου δίνει το ΓΕΕΘΑ στην δημοσιότητα.…

Σχολικός Φύλακας στο 3ο Γυμνάσιο

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Οκτωβρίου 2020 0
Όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης: Εδώ και λίγες ημέρες το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου απέκτησε,…

Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί, σε γονείς & μαθητές δημοτικών σχολείων στην Περιφέρεια ΑΜΘ , εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Σεπτεμβρίου 2017 0
Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί, σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εν…