Πρόγραμμα «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας» , στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 7 Απριλίου 2019
331 0

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των δράσεων που έχουν επιλεχθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας» που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά από τις 8 έως τις 14 Απριλίου 2019 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι φετινές δράσεις στον Έβρο έχουν στόχο την προαγωγή και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, εστιάζουν κυρίως στην πρόληψη στην παιδική ηλικία και αναπτύσσονται στην Ορεστιάδα στις 8-4-2019, στην Αλεξανδρούπολη στις 9-4-2019 και στο Διδυμότειχο στις 11-4-2019.

Ενδεικτικά τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν στην ατομική υγιεινή, τη στοματική υγεία, τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, την πρόληψη HIV/AIDS, τη σωστή συμπεριφορά προς αποφυγή δαγκώματος σκύλου, την οικιακή ανακύκλωση φαρμάκων, την προστασία από κουνούπια.

Οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι ανοιχτές για το κοινό.

Οι ημερίδες ενημέρωσης υλοποιούνται με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου και του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Σχετικά άρθρα

Κ. Πατερόπουλος: Ιστορικός περίπατος από τον Εθνικό την Κυριακή στις 11 π.μ. στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Νοεμβρίου 2015 0
Στις «Πρωινές Αλχημείες» με τους Γιάννη Ναλμπάντη & Κοσμά Πανταζή μίλησε o Αντιπρόεδρος toυ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης κ. Κων/νο Πατερόπουλο…

Ευαγγελος Λαμπάκης: “Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής δεν συνάδει με τους κανόνες της διπλωματίας όσον αφορά τις ενέργειές του”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Νοεμβρίου 2017 0
Στον κεντρικό άξονα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αναπτυξιακή φυσιογνωμία της Περιφέρειας αναφέρθηκε στην…