Υπεγράφη η σύμβαση για το τελευταίο τμήμα του παραλιακού δρόμου που θα συνδέει τη Μαρώνεια Ροδόπης με τα Πετρωτά Έβρου. Πρόκειται για το υποέργο με τον τίτλο: «Αρχαιολογικός χώρος βρύση Μουσά στη Χ.Θ. 13+960 έως όρια Ν. Έβρου στη Χ.Θ. 14+658» που αποτελεί τμήμα του κυρίως έργου: «Βελτίωση Οδού Μαρώνειας – Παραλίας Πετρωτών – Ορίων Νομού Έβρου», συνολικού μήκους 14,7 χιλιομέτρων.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου και στις 23 Ιουνίου έγινε η αποσφράγιση των προσφορών. Ωστόσο η σύμβαση με την ανάδοχο ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ, που κατέθεσε την προσφορά με τη μεγαλύτερη έκπτωση (12,25%), υπεγράφη πριν λίγες εβδομάδες. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η αρχική εκτιμώμενη αξία του έργου με τον ΦΠΑ ήταν 540.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 435.483,87 ευρώ), ενώ το τελικό κόστος με τον ΦΠΑ διαμορφώθηκε στα 473.843,12 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 382.131,55 ευρώ).

Το υποέργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και περιλαμβάνεται στην πράξη «Βελτίωση – Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας Πετρωτών – ορίων Ν. Έβρου» η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία –Θράκη 2014-2020».

Το αντικείμενο του έργου
Πρόκειται για δρόμο μήκους περίπου 700 μέτρων που συνδέει το πέρας του έργου «Περιοχή Μαρώνειας Χ.Θ. 0+00 έως αρχαιολογικό χώρο βρύση Μουσά στη Χ.Θ. 13+960» με τα όρια του Έβρου.

Το συγκεκριμένο τμήμα όπως αναφέρει το ypodomes.com, δημοπρατείται μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην απευθείας παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ροδόπης, της Περιφέρειας ΑΜΘ, για την εκτέλεση του έργου. Για τις ανάγκες του έργου, σύμφωνα με τον Παρατηρητή Θράκης, θα δημιουργηθεί σε μήκος 243 μέτρων τοίχος αντιστήριξης κυμαινόμενου ύψους 1,5 – 2,5μ, καθώς η οδός διέρχεται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα.

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ: Να στελεχωθεί και να μετατραπεί σε σταθμό Δ’ τάξης το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών
Επόμενο άρθροΝομική Σχολή του ΔΠΘ: Κίνδυνος υποβάθμισης των δημόσιων περιφερειακών πανεπιστημίων