Αυτές είναι οι αλλαγές στα νοσοκομεία από τη νέα χρονιά

Δημοσιεύτηκε στις: at 18 Δεκεμβρίου 2019
639 0

Μεγάλες αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να έρθουν από τη νέα χρονιά

Ποιος είναι ο σχεδιασμός υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Οι νέες αλλαγές στα νοσοκομεία έχουν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών που φθάνουν κατά χιλιάδες στο ΕΣΥ, αρκετές φοράς περιμένοντας επί ώρες στην αναμονή.

Οι βελτιώσεις ξεκινούν από την προνοσοκομειακή φροντίδα, ενώ έχουν δρομολογηθεί αλλαγές και στο ΕΚΑΒ.

«Ψηφιακό» το ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ εκσυγχρονίζεται με νέο επιχειρησιακό κέντρο που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τις επόμενες ημέρες με «ηλεκτρονικό» συντονισμό όλων των ασθενοφόρων της χώρας.

Με την ψηφιοποίηση, η Διοίκηση του φορέα θα συντονίζει τα ασθενοφόρα που κινούνται στους δρόμους, ώστε να φθάνουν νωρίτερα στους ασθενείς.

Στο ΕΚΑΒ περνά ο έλεγχος και συντονισμός όλων των νοσοκομείων της χώρας, καθώς θα γνωρίζει μέσα από το επιχειρησιακό του κέντρο πού υπάρχει άδεια κλίνη, ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Με τον τρόπο επιχειρείται να περιορισθεί η λίστα αναμονής στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να γίνεται καλύτερη κατανομή των περιστατικών, αλλά και να περιοριστούν τα ράντζα.

Αξιολόγηση στα νοσοκομεία

Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των νοσοκομείων με αξιολόγηση στην οποία θα συμμετέχουν οι νέοι διοικητες που αναμένεται να διορισθούν τις επόμενες ημέρες στα νοσοκομεία, αλλά και οι ίδιοι οι ασθενείς.

Για την αξιολόγηση και τις βαθμολογίες θα υπάρχουν δεικλίδες ασφαλείας, ενώ και οι ασθενείς θα αξιολογούν τη νοσηλεία τους.

Αλλαγές έρχονται και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) όπου θα ξεκινήσει ηλεκτρονική καταγραφή των περιστατικών που θα φθάνουν στα νοσοκομεία.

Θα ορισθεί ανώτατος χρόνος αναμονής, ενώ ο ασθενής θα μπορεί να βλέπει σε ηλεκτρονικούς πίνακες το χρόνο αναμονής και τη σειρά προτεραιότητας.

Επίσης, τα ΤΕΠ θα ενισχυθούν το νέο έτος με προσωπικό, αφού όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας υπογράφηκαν οι διορισμοί 175 γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Αττικής.

www.dikaiologitika.gr

Σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βουλευτές και Yπουργοί της ΝΔ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2020 0
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να διαθέσουν το ήμισυ των μισθών τους για ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού.…

Κουρουμπλής για σπάσιμο Περιφερειών, ενίσχυση των Δήμων μέσω του ΕΝΦΙΑ και Πόθεν Έσχες Δικαστών

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Μαΐου 2016 0
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ‘’Ακραίως’’…