Την Τετάρτη 26/6 η σεληνιακή έκλειψη της “Ματωμένης Πανσελήνου” του Μαΐου

Δημοσιεύτηκε στις: at 25 Μαΐου 2021
72 0

Η πρώτη και η μόνη σεληνιακή έκλειψη για το 2021 θα πραγματοποιηθεί αύριο 26 Μαΐου. Η συγκεκριμένη έκλειψη ξεχωρίζει καθώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια της “Ματωμένης Πανσελήνου”, της πανσελήνου δηλαδή που η Σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερό της σημείο από τη Γη, κάνοντάς τη να μοιάζει ακόμα μεγαλύτερη και πιο φωτεινή.

Η Γη λοιπόν θα μπει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη, απλώνοντας τη σκιά της στην επιφάνεια του φεγγαριού και προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Δυστυχώς η φετινή έκλειψη δε θα είναι ορατή από την Ελλάδα. Θα είναι ορατή κυρίως στον Ειρηνικό ωκεανό και συγκεκριμένα από τη δυτική πλευρά της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, έως την Αυστραλία και τη Νοτιοανατολική Ασία. Η διάρκεια της πλήρους έκλειψης θα είναι 14 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Αν είστε λάτρης των ουράνιων φαινομένων, μπορείτε να συντονιστείτε για να παρακολουθήσετε live την έκλειψη σε διάφορα αστεροσκοπεία και παρατηρητήρια ,τα links των οποίων μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

ΠΗΓΗ www.unboxholics.com

Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ορεστιάδας: Να ακυρωθεί άμεσα η νέα δομή φιλοξενίας στο Φυλάκιο

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιανουαρίου 2021 0
Λίγους μόνο μήνες μετά την πρόσφατη κρίση στα σύνορα των Καστανεών Έβρου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δημοσίευσε στη Διαύγεια…

Επίσκεψη Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης στους Κήπους

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Δεκεμβρίου 2018 0
Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ κλείνοντας με έντονη…