Μεγάλη θα είναι η στρατιωτική κινητικότητα τις επόμενες μέρες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου θα καταπλεύσουν δύο οχηματαγωγά πλοία με άρματα μάχης κι άλλα υλικά για τις Νατοϊκές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες σε Βαλκανικές χώρες και χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου αναμένεται να καταπλεύσει το βρετανικό πλοίο “Hartland Point” μεταφέροντας νατοϊκό εξοπλισμό.

Δύο μέρες αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαρτίου θα δέσει στο λιμάνι της πόλης και το οχηματαγωγό πλοίο «LIBERTY PASSION» με σημαία ΗΠΑ και χωρητικότητα εκτοπίσματος άνω των 20.000 τόνων.

liberty-passion.jpg

Το συγκεκριμένο πλοίο θα ξεφορτώσει τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία ή στη Ρουμανία, ενισχύοντας τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. Το οχηματαγωγό μεταφέρει κυρίως άρματα μάχης.

Παράλληλα θα παραλάβει εξοπλισμό που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται στη μεγάλη ελληνοαμερικανική στρατιωτική άσκηση στο Πετροχώρι Ξάνθης.

ΠΗΓΗ www.makthes.gr

Προηγούμενο άρθροΤρία Βραβεία για τον Δήμο Ορεστιάδας και την Δ.Ε.Υ.Α. Ορεστιάδας στα Best City Awards 2022
Επόμενο άρθροΤην ίδρυση νέου πανεπιστημιακού τμήματος στην Ορεστιάδα ζητάει η ΕΕΒΟΠ