Της Βάσως Βεγίρη – naftemporiki.gr

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου – αν όχι δεκαημέρου – του Νοεμβρίου αναμένονται εξελίξεις από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τον διαγωνισμό για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α. Α.Ε.), για το οποίο ως γνωστόν «μονομαχούν» δυο «μνηστήρες», αμφότεροι αμερικανικών συμφερόντων.

Μέχρι τότε αναμένεται το άνοιγμα των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών των υποψηφίων επενδυτών, ενώ επί του παρόντος οδεύει προς ολοκλήρωση ο έλεγχος των νομιμοποιητικών και άλλων συνοδευτικών εγγράφων.

Το τίμημα που προσφέρουν οι δυο υποψήφιοι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να είναι “μικρό” όσον αφορά τον τζίρο του αλλά έχει κομβικό γεωστρατηγικό ρόλο και θέση στον χάρτη της ΝΑ Ευρώπης

Κύκλοι της αγοράς, μάλιστα, με δεδομένο το προηγούμενο του αντίστοιχου διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την επίσης κομβική γεωγραφική του θέση, θεωρούν πολύ πιθανό να  ζητηθούν άμεσα βελτιωμένες οικονομικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο ενδιαφερόμενοι για το 67% της ΟΛΑ Α.Ε., που κατέθεσαν  δεσμευτικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ είναι:

– Η κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

– Η LIBERTY PORT HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT).

Προηγούμενο άρθροΜέσα στο δάσος της Δαδιάς το πρώτο μελισσοκομικό πάρκο στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΣτέφανος Καραβίδας: “Η Ελλάδα είναι το εμπόδιο στην επεκτατική πολική της Τουρκίας”