Εκοιμήθη σήμερα τα ξημερώματα της Πέμπτης 30/3/2023 ο Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους.

Ο π. Εφραίμ, κατά κόσμον Γεώργιος Φιλικης του Πέτρου, γεννήθηκε στις Φέρες του Έβρου τον Απρίλιο του 1956. Από την παιδική και εφηβική του ηλικία διακρίθηκε για την αγάπη του στην Εκκλησία και την κλίση του στο Μοναχισμό. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Συνδέθηκε πνευματικά με το Γέροντα Εφραίμ το Φιλοθεΐτη και σε ηλικία 21 χρονών, μετά το θάνατο του σαρκικού του πατέρα, προσέρχεται στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους, ως δόκιμος μοναχός. Μετά από ένα χρόνο, το 1978 χειροθετείται μοναχός, και στις 9 Μαρτίου 1980 χειροτονείται Ιεροδιάκονος της Μονής από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ροδοστόλου π. Χρυσόστομο και αναλαμβάνει Προϊστάμενός της το 1981.

Γίνεται Μεγαλόσχημος μοναχός το 1983, χειροτονείται το ίδιο έτος Πρεσβύτερος από το Σεβασμ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης π. Αντώνιο και το 1992 αναλαμβάνει Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου ως την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2001, που υποβάλλει την παραίτησή του. Από 18 Ιουλίου 2001, ασκείται και υπηρετεί ως Δικαίος στην Ιερά Βατοπαιδινή Σκήτη του Αγίου Ανδρέου στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραβρεθούν στην εξόδιο  ακολουθία που θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου, το απόγευμα στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, Αγίου Όρους.
Καλό Παράδεισο, Καλή Ανάσταση άγιε Γέροντα!

ΠΗΓΗ news.tv4e.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμητρα Αστρούδη: “Το εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι 3ο κόμμα στη Βουλή”
Επόμενο άρθροΒασίλης Τσολακίδης: “Θα ρωτούσα τον κ. Μητσοτάκη… Τι έχει κάνει 4 χρόνια για τον Έβρο; Τι θα κάνει για την εκλογική του περιφέρεια που ερημώνει;”