Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Πίτας από τον Πολιτιστικό – Λαογραφικό Σύλλογο Αγνάντιας “Άγιος Γεώργιος”

Δημοσιεύτηκε στις: at 10 Ιουνίου 2018
2098 0

Ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Αγνάντιας “Άγιος Γεώργιος” πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τον   διαγωνισμό Πίτας το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2018 στο Πάρκο Αλτιναμάζη στην Αλεξανδρούπολη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας της Θράκης.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται από το 2007 με απόλυτη επιτυχία.

Την παρουσίαση του διαγωνισμού πραγματοποίησε ο Εβρίτης Πέτρος Πολυχρονίδης ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε η Ζωή Τηγανούρια για την προσφορά της στον τόπο μας.

Για το αδιάβλητο του διαγωνισμού συμμετείχαν ως επιτροπή γευσιγνωσίας – κριτές οι πλέον αρμόδιοι καταξιωμένοι Chef από την Λέσχη Αρχιμαγείρων βορειου Ελλάδος.

Οι νικητές κέρδισαν χρηματικά βραβεία από 500 ευρώ ο πρώτος, 200 ο δεύτερος και 100 ευρώ οι 8 επόμενοι!

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η ορχήστρα του κ. Μπαρμπούδη Παναγιώτη η οποία συνοδεύοταν και απο χορευτικά συγκροτήματα.

Οι συμμετοχές από συλλόγους αλλά και προσωπικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 350 πίτες, με ιδιαίτερες συνταγές – γεύσεις από όλο τον Έβρο – Ροδόπη – Ξάνθη – Καβάλα – Δράμα και η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τους 2.000 επισκέπτες.

Την συνδιοργανωση της εκδήλωσης είχε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Σχετικά άρθρα

Σεμινάριο με θέμα: «Με τα δυο μας χέρια μπορούμε να σώσουμε μια ζωή» στο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Οκτωβρίου 2019 0
Το Γυμνάσιο Σουφλίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και τον ανθρωπιστικό Οργανισμό ” Kids Save Lives…