Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εν όψει της εορτής του Πάσχα, διοργανώνει την 3η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, και ώρα 20:30, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ύμνους της ανατολικής ορθόδοξης εκκλησίας που ερμηνεύει μικτή βυζαντινή χορωδία, και συνθέσεις της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής που αποδίδονται από μικτή χορωδία και ορχήστρα.

Κορυφαίο γεγονός της εκδήλωσης αποτελεί η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του έργου Confitebor tibi, Domine, P.66 του Ιταλού συνθέτη Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) για δύο γυναίκες μονωδούς, μικτή πεντάφωνη χορωδία και ορχήστρα. Το έργο αποτελεί μελοποίηση του Ψαλμού αρ. 110 του Δαυίδ (Θέλω εξυμνεί τον Κύριον).

Τη βυζαντινή χορωδία διευθύνει ο Άγγελος Μπέντης. Συμμετέχουν ως σολίστ οι μονωδοί Στέλλα Αδαμίδου, Παναγιώτα Παρούση και Στέλλα Φωτοπούλου. Τη Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα των Ωδείων Φαέθων Αλεξανδρούπολης, Κόψα Κομοτηνής και Εύφωνον Ξάνθης διευθύνει ο Θανάσης Τρικούπης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Βαταμίδης: “Πανελλήνιοι κολυμβητικοί αγώνες για άτομα με αναπηρία απο το Δήμο Αλεξ/πολης”
Επόμενο άρθροΤομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ: “Επικίνδυνα δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική τους”