30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε στον άντρα, ο οποίος το βράδυ Δευτέρας προς Τρίτη, στο κέντρο της Κομοτηνής, κλότσησε αδέσποτο. Ο άντρας έγινε αντιληπτός από τις κάμερες καταστήματος που διατηρεί ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής Παναγιώτης Γκουδουσίδης, ο οποίος -όπως ενημέρωσε τον «Χ»- έκανε κατάθεση στην Αστυνομία και «έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Του δόθηκε διοικητικό πρόστιμο όπως προβλέπει ο νόμος».

Το πρόστιμο, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα αυστηρό, της τάξης των 30.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τους ειδικούς ποινικούς νόμους για τα δεσποζόμενα και μη ζώα, συγκεκριμένα το άρθρο 16 παρ. α’ σχετικά με την «κακή μεταχείριση ζώου». Πάντως, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, όπου θα εξεταστεί ποινικά, ενδέχεται να μειωθεί και το επιβληθέν διοικητικό πρόστιμο.

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης παρουσιάστηκε ανήσυχος, καθώς εκτός από το εν λόγω περιστατικό, πριν από μερικές εβδομάδες στο κέντρο της Κομοτηνής θανατώθηκαν με φόλες τρία αδέσποτα «που δεν πείραζαν κανέναν» σύμφωνα με τον ίδιο. Ο πρόεδρος της Φιλοζωικής έδωσε τα εύσημα στην ΕΛΑΣ, γιατί σ’ εξέλιξη είναι έρευνα για το περαστικό, ενώ -τέλος- κάλεσε άπαντες, όταν αντιλαμβανόμαστε κακοποίηση ή κακομεταχείριση ζώου, να το καταγγέλλουμε στην Αστυνομία.

ΠΗΓΗ www.xronos.gr

Προηγούμενο άρθροΝ.Γκαρά: «Η Κυβέρνηση προκαλεί μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της Θράκης»
Επόμενο άρθροΕίναι τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ευρωτουρκικά; (γράφει o Δημήτρης Μακροδημόπουλος)