Εκατοντάδες ευκατάστατοι Τούρκοι, αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

Η Ελλάδα αποδεικνύεται μία διαφυγή-έκπληξη, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, για τους εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους που ανησυχούν για την απομάκρυνση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη δημοκρατία.

Μετά την απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο, τα μεσιτικά γραφεία στην Αθήνα έχουν κατακλυστεί από Τούρκους πελάτες, ενώ πολλοί μεσίτες κάνουν λόγο για αύξηση της ζήτησης έως και 50% τον τελευταίο χρόνο, και ιδιαίτερα από τον Ιούλιο και μετά.

«Ποτέ δεν εμπιστεύτηκα αυτόν τον άνδρα. Ενας Θεός ξέρει τι μπορεί να κάνει. Πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος», λέει στην Deutsche Welle, για τον πρόεδρο Ερντογάν, ένας Τούρκος που βρισκόταν σε αναζήτηση ακινήτου στην Αθήνα.

«Το τηλέφωνό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπά», λέει χαρακτηριστικά στην Deutsche Welle, ο Κώστας Ασλάνογλου, ένας μεσίτης, ο οποίος τονίζει ότι έφτιαξε ιστοσελίδα και στην τουρκική γλώσσα. «Οι Τούρκοι έχουν την ικανότητα να ανακάμπτουν και να ελίσσονται κατά τη διάρκεια κρίσεων. Οπότε, αυτό το νέο ενδιαφέρον δεν οφείλεται στο γεγονός ότι αποφάσισαν ξαφνικά να μετακομίσουν στην Ελλάδα. Οι πλούσιοι και μορφωμένοι Τούρκοι προετοιμάζονται για ένα plan b, αν τα πράγματα χειροτερέψουν στη χώρα τους», πρόσθεσε.

Πηγή: Deutsche Welle

Προηγούμενο άρθροΗ δημιουργία δεύτερης διάβασης αυτοκινήτων στον Έβρο στην ατζέντα συζητήσεων Τσίπρα – Ερντογάν
Επόμενο άρθροΗ Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο – Άσκηση και στην περιοχή της Σαμοθράκης