Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 πανηγυρίζει την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.
Στην Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως ο επίσημος εορτασμός της Υπαπαντής τελείται στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, όπου από ετών πραγματοποιείται η βράβευση της γυναίκας στο πρόσωπο μιας μητέρας, μιας γιαγιάς και μιας νεαρής κοπέλας.
Την Τρίτη το πρωί τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δέρκων κ. Αποστόλου από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, ενώ παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.
Ο Σεβ. Δέρκων κ. Απόστολος ωμίλησε προς το εκκλησίασμα επικαίρως με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής, αλλά και την εορτή της μητέρας που καθιέρωσε η Εκκλησία μας τιμώντας τη γυναίκα και το ρόλο της ως μητέρα.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη βράβευση της γυναίκας ως μητέρας, γιαγιάς και μέλλουσας μητέρας.
Βραβεύτηκαν ως γιαγιά η κ. Δήμητρα Δουλγέρη, η οποία απέκτησε 7 παιδιά, 14 εγγόνια και 3 δισέγγονα, ως πολύτεκνη μητέρα η πρεσβυτέρα κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου (σύζυγος του π. Θωμά Γιοβάνου) με 4 παιδιά (τους Νικόλαο, Αλέξανδρο, Ευγενία, Νεκτάριο) και ως μέλλουσα μητέρα η κ. Αθανασία Καραπολίτη.
Όλες έλαβαν από μία εικόνα της Παναγίας και μία ανθοδέσμη από τα χέρια του Σεβ. Μητροπολίτου Δέρκων κ. Αποστόλου.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δέρκων κ. Απόστολο για την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη και εξέφρασε την αγάπη και το σεβασμό του ιδίου, των ιερέων και του ποιμνίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Μητροπολίτου κ. Αποστόλου. Τόνισε δε πως την βράβευση της μητέρας κατ’ αυτήν την ημέρα, μια εκδήλωση που γίνεται πλέον και σε άλλες μητροπόλεις, ξεκίνησε για πρώτη φορά στην πατρίδα μας από τον Ναό της Αγίας Κυριακής όταν προϊστάμενος ήταν ο μετέπειτα Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, ο μακαριστός Νικηφόρος Αρχαγγελίδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα που παρέθεσε η Ενορία της Αγίας Κυριακής.

Προηγούμενο άρθροΣτη φυλακή οδηγούνται οι συλληφθέντες τζιχαντιστές
Επόμενο άρθροΟ ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την απεργία εναντίον…της κυβέρνησης