Η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σας προσκαλούν σε ένα ethnic festival την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 20.00 το βράδυ, μπροστά στο Νομαρχείο.

Οι δύο φορείς συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία τους στοχεύουν, με οικοδεσπότες τους φιλοξενούμενους της δομής, να δώσουν την ευκαιρία τόσο στα παιδιά όσο και στην τοπική κοινωνία να κάνουν ένα πολυαισθητηριακό ταξίδι σε 8 διαφορετικές χώρες.

Για πρώτη φορά φέτος, η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» συνδιοργανώνει ένα ανοιχτό φεστιβάλ γνωριμίας των Αλεξανδρουπολιτών με τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων  «Έλλη», που λειτουργεί στην πόλη τα τελευταία τρία χρόνια.

Οπότε ελάτε για να γνωρίσετε..
Μουσικές, αρώματα, γεύσεις και διαδραστικές εμπειρίες μας μεταφέρουν σε άλλες ηπείρους. 
Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι στην Αλγερία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Κονγκό, το Κουβέιτ, το Πακιστάν, τη Συρία και την Ελλάδα.

Πληροφορίες για τη δράση:
Οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικά και διαδραστικά εργαστήρια θα έρθουν σε επαφή με όλες τις διαφορετικές κουλτούρες της ομάδας τους καθώς και με την τοπική. Αφορμή για τη δημιουργία ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας θα είναι το φαγητό, οι ήχοι και τα αρώματα κάθε κουλτούρας με στόχο την καλύτερη ενίσχυση της ίδιας της ομάδας, τόσο με τα μέλη της όσο και με την τοπική κοινωνία. Τελικός στόχος της ομάδας είναι η διοργάνωση, επιμέλεια και υλοποίηση ενός μονοήμερου φεστιβάλ με στόχο τα παραπάνω.
Για μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική εμπειρία τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για το κοινό της πόλης στο οποίο απευθύνεται η δράση, το Project αυτό έχει δομηθεί σε 6 προπαρασκευαστικές συναντήσεις και την τελική ημέρα του φεστιβάλ όπου θα υπάρχει ολοήμερη γιορτή.
Κάθε πάγκος στο φεστιβάλ θα έχει επιμεληθεί από μια ομάδα παιδιών, αναδεικνύοντας έτσι μια από τις θεματικές ενότητες που επιλέχθηκαν.

Σας καλούμε να είστε όλοι εκεί για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, αλλά κυρίως για να περάσουμε μια όμορφη βραδιά.
Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για την διάθεση του χώρου και την συνολική υποστήριξη της δράσης.

Σημείωση προς τα ΜΜΕ: Επειδή η κάλυψη του Φεστιβάλ εναπόκειται σε αυστηρούς κανόνες προστασίας των ανηλίκων, θα παρακαλούσαμε μόνον για τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου μας και εν συνεχεία για τη δημοσίευση του υλικού που θα σας παρασχεθεί από μας αφού προηγουμένως υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία.

ΕΜΘ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτό κάλεσμα από το ΠΑΜΕ ΕΒΡΟΥ για ενωτικό, μαζικό, ταξικό αγώνα για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα!
Επόμενο άρθροΞεκινούν οι “ΜΝΗΜΕΣ …ΕΛΠΙΔΕΣ” για τις Αλησμόνητες Πατρίδες, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως