Αναστολή εργασιών και στα έργα της Θράκης ανακοίνωσε η Eldorado Gold

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:27
391 0

Την αναστολή της δραστηριότητάς της και στη Θράκη, ανακοίνωσε εχθές η Eldorado Gold, επικαλούμενη μεγάλες καθυστερήσεις στις εγκρίσεις που αναμένει από τα αρμόδια υπουργεία, για να συνεχίσει τα έργα στο Πέραμα (Αλεξανδρούπολης) και στις Σάπες (Ροδόπης).

Η εταιρεία δηλώνει ότι «θέτει σε συντήρηση τα δύο έργα, με δαπάνες που θα κρατηθούν στο ελάχιστο επίπεδο που απαιτείται, για τη διαφύλαξη των τίτλων και των δικαιωμάτων της» στις δύο περιοχές.

Ειδικότερα, η Eldorado Gold αιτιολογεί της απόφασή της επικαλούμενη τις εκκρεμότητες που υπάρχουν εδώ και δύο χρόνια στις υπουργικές εγκρίσεις της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου στο Πέραμα και της άδειας γεωτρήσεων για το έργο των Σαπών.

Με την ανακοίνωσή της η καναδική εταιρεία ορυχείων προανήγγειλε και τη συνολική αναστολή των εργασιών της σε όλες της περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου δραστηριοποιείται, κυρίως στη Χαλκιδική.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Σχετικά άρθρα

Ευάγγελος Ρούφος: “Προώθηση και εφαρμογή ενός μοντέλου διοίκησης του νοσοκομείου με επίκεντρο τον ασθενή”

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιανουαρίου 2020 0
Σύμφωνα με την αριθμ.Γ4β/Γ.Ποικ 93633/30.12.2019 απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1115/ Τ΄ ΥΟΔΔ/…

Το ΠΕΔΥ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο επίκεντρο της επίσκεψης του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Φεβρουαρίου 2018 0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε κατά το διήμερο 23 και 24 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν.Καθ. Χειρουργικής Θεόφιλος…