Όταν μια ομάδα πάει καλά είναι προφανές ότι δεν την αλλάζεις. Στην περίπτωση της δημοτικής αρχής στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης στα δυόμισι αυτά πρώτα έτη, είναι προφανές ότι υπήρξε μεγάλη υστέρηση κυρίως στα θέματα της καθημερινότητας αλλά και μιας απόλυτης εγκατάλειψης σε όλες ανεξαρτήτως τις δημοτικές ενότητες και τους οικισμούς. Κακό οδικό δίκτυο, ανεπαρκείς φωτισμός, λάθος διαχείριση στο θέμα με τα αδέσποτα, πάρκα -παιδικές χαρές -αθλητικές εγκαταστάσεις σε κακή κατάσταση, οικονομικά σκάνδαλα (μισθοί ΤΙΕΔΑ, απευθείας αναθέσεις), είναι μερικοί μόνο από τους τομείς στους οποίους απέτυχε η δημοτική αρχή!

Η ασφυκτική κριτική της “ΑΝΑ.Σ.Α.” για όλα αυτά τα ζητήματα, “ανάγκασε” τον κ. Λαμπάκη να δημιουργήσει νέα αντιδημαρχία Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας!!!

Ο ίδιος μάλιστα καρατόμησε και δύο από τους βασικούς του συνεργάτες οι οποίοι κατείχαν καίριες θέσεις ευθύνης. Παρά τα όσα ο ίδιος έλεγε για την πετυχημένη δημοτική του ομάδα, σήμερα αυτοαναιρείται. Δικαίως αναρωτιούνται σήμερα οι περισσότεροι συνδημότες μας: «Αν ήταν αποδοτική και παραγωγική η δημοτική αρχή θα προχωρούσε σε όλες αυτές τις αλλαγές ;».

Όσο αφορά τις επιλογές του στο νέο δημοτικό σχήμα γίνεται σαφές ότι ο κ. Λαμπάκης μπήκε στην λογική των έσω παραταξιακών ισορροπιών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του δήμου.

Τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίσουν την νέα δημοτική αρχή δεν έχουν κανένα στοιχείο έκπληξης αφού πρόκειται για πρόσωπα τα οποία επιλέχθηκαν με μόνο κριτήριο την «προθυμότητα» τους να εφαρμόσουν τις προσωπικές πολιτικές του κ. Δημάρχου και δύο τριών στενών του συμβούλων.

Ιδιαίτερα ο κ. Βαταμίδης, μέχρι πρότινος ειδικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, πολύ πρόσφατα εκτέθηκε δημόσια μια και δήλωνε (χωρίς όπως αποδείχθηκε να γνωρίζει) πως η μελέτη για το Νέο κλειστό γυμναστήριο γίνεται με ευθύνη μελετητικής ομάδας του Πανεπιστημίου! Μετά την αποκάλυψή μας πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, αλλάξανε τακτική δηλώνοντας ευθαρσώς πως τελικά η μελέτη ΘΑ ΓΙΝΕΙ από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και ενώ έχει χαθεί πλέον πολύτιμος χρόνος 9 μηνών.

Αντίστοιχη και η επιλογή του άπειρου και χωρίς καμία επιστημονική επάρκεια κ. Γκοτσίδη, ο οποίος με απόφαση του κ.Λαμπάκη, αντικατέστησε στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον Θεόδωρο Αγγλιά!!!

ΕΙναι λοιπόν προφανές πως όλες αυτές οι αλλαγές γίνονται χωρίς συγκεκριμένη στόχευση, κάτω υπό την πίεση της χαμηλής πλέον δημοτικότητας του δημάρχου.   

Διότι σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Λαμπάκης θα είχε προβεί στην σύσταση της αναγκαίας πλέον για την περιοχή μας, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Δύο χρόνια δεύτερης θητείας, δύο αποτυχημένες προσπάθειες τουριστικών επαφών από πλευράς της δημοτικής αρχής. Καλοκαίρι 2014, γέφυρα τουριστικής συνεργασίας με την Κρήτη και 2015-2016 πολυέξοδες αποστολές και επαφές με την Αγία Πετρούπολη, πομπώδεις εξαγγελίες, δυστυχώς όμως με μηδενικά αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις. Μάλιστα ο γειτονικός Δήμος της Καβάλας με στοχευμένες και μεθοδικές ενέργειες κατάφερε την αεροπορική σύνδεση τόσο με την Αγία Πετρούπολη όσο και με την Μόσχα. Σχεδιασμός Τουριστικής Ανάπτυξης με μια παρέα δύο τριών συμβούλων και συνεργατών του κ. Λαμπάκη, δεν νοείται και φυσικά δεν μπορεί να φέρει κανένα απολύτως  αποτέλεσμα και για τα επόμενα χρόνια, μέχρι δηλαδή την ολοκλήρωση μιας καταστροφικής θητείας για τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΟ Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης τίμησε δύο καταξιωμένες γυναίκες της πόλης μας: την κ. Σύνη Αναστασιάδη & την κ. Λουκία Σαράντη
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Λαμπάκης: “H Κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τρόπο εκλογής των Δημάρχων για να τους ελέγχει”