Αντιπροσωπία εκπροσώπων εργατικών σωματείων, συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε στις 13 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ ΕΒΡΟΥ και έθεσε τις διεκδικήσεις τους, τέσσερις μήνες μετά τις πυρκαγιές.

Στο θέμα της επείγουσας και άμεσης παροχής ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους έγινε γνωστό ότι υπάρχει κονδύλι ωστόσο έχει  ’’κολλήσει’’ σε νομικά ζητήματα. Ειδικά οι κτηνοτρόφοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετες δυσκολίες όπως το που θα βόσκουν τα κοπάδια τους και που θα ξαναφτιάξουν τους στάβλους τους από τους περιορισμούς στις καμένες εκτάσεις. Αποτελεί ζωτικό ζήτημα ειδικά τον χειμώνα για να μην αφανιστούν τα ζώα και να συνεχίσουν την αναπαραγωγή τους.                ΤΩΡΑ η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα!

Για τις άμεσες αποζημιώσεις κατά 100% σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό η απάντηση είναι ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό γίνεται προσπαθεί να καταβληθεί η προκαταβολή ενώ η εξόφληση θα περιμένει πολύ ακόμα. 

Για τα απαραίτητα  μικρά και μεγάλα έργα όπως τα αντιπλημμυρικά  θα πρέπει περιμένουμε πότε θα δοθούν εργολαβίες σε εταιρίες αφού στις κρατικές υπηρεσίες δεν επαρκούν τα μηχανήματα. Έργα που από την εμπειρία πληρώνουμε πανάκριβα και συχνά έχουν κακοτεχνίες. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων οικισμών και της πόλης θα συνεχίσουν να  ζουν με το φόβο νέων καταστροφών που δυστυχώς θα πληρώσουν με την περιουσία και τη ζωή τους. 

Για την προστασία της υγεία του λαού λόγω της μόλυνσης της ατμοσφαίρας, του πόσιμου νερού και της θάλασσας εκτός των καθιερωμένων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος σχεδιασμός.  

Παρά την  ‘’κατανόηση των προβλημάτων ‘’, τελικά κάνεις δε δίνει τόσο καιρό λύσεις! Στο λαό πρέπει να σημάνει συναγερμός  αν θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς και με ασφάλεια στον τόπο μας.

Με τα διάφορα ‘’μοντέλα ανασυγκρότησης’’ του Έβρου που ανακοινώνονται  από την κυβέρνηση, τα άλλα κόμμα που κυβέρνησαν ,την Περιφέρεια και μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως  θα δοθούν εκατομμύρια ευρώ  σε επιδοτήσεις, εργολαβίες, φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους  ζητώντας από το λαό να κάνει υπομονή και νέες  θυσίες.

Η  μονή επιλογή για την ανασυγκρότηση του λαού του Έβρου είναι εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές παραγωγοί, αυτοαπασχολούμενοι  και νεολαία να βρεθούμε μαζί,  οργανωμένοι σε σωματεία και συλλόγους για να επιβάλλουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα μας.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 6.30 μμ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Οι διεκδικήσεις των Σωματείων και των μαζικών Φορέων:

  • 100% αποζημιώσεις για όλους τους πληγέντες από τις πυρκαγιές χωρίς αποκλεισμούς. 
  • Άμεσα να ξεκινήσει η χορήγηση ζωοτροφών-μελισσοτροφών στους βιοπαλαιστές παραγωγούς και να συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των βιοπαλαιστών παραγωγών και αυτοαπασχολούμενων μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά που έχουν υποστεί (πχ σε ελιές, αμπέλια, ζώα, μελίσσια, εξοπλισμό και εργαλεία).  
  • Άμεσα να προχωρήσουν μελέτες και σύγχρονα έργα για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος όπως τα αντιπλημμυρικά, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Προτεραιότητα στις περιοχές άμεσου κινδύνου όπως Παλαγία, Άβαντα, Απαλό, Δίκελλα και στα σημεία εντός της πόλης που μετατράπηκαν σε λίμνες. 
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Να ενισχυθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες όπως της Περιφέρειας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μηχανήματα. 
  • Μέτρα πρόληψης της δημόσιας υγείας λόγω των νέων δεδομένων που δημιούργησαν οι πυρκαγιές στο περιβάλλον, με τακτικούς ελέγχους και ενημερώσεις για το πόσιμο νερό και τη θάλασσα. Προληπτικές δωρεάν εξετάσεις (πχ. πνευμονολογικές) με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες με παράλληλη ενίσχυση του Νοσοκομείου και των άλλων δημόσιων δομών υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάλληλο εξοπλισμό.
  • Για όλα τα πληγέντα λαϊκά νοικοκυριά και τους βιοπαλαιστές, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές. Αναστολή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Να  σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. 
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος κατά τις ακρίβειας. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Δραστική μείωση στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση φόρων όπως ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ.
Προηγούμενο άρθροΜεγάλη εμφάνιση από τους μικρούς του ΟΦΘΑ στα “Φιλίππεια junior 2023” / 32 μετάλλια και 135 νέα ατομικά ρεκόρ
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο Πένθους Οικογένειας Ασλανίδη Νικολάου