ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για πόλεμο

Δημοσιεύτηκε στις: at 31 Ιανουαρίου 2016
440 0

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Χιλή, η τουρκική πολεμική αεροπορία διέταξε “πορτοκαλί συναγερμό”, γεγονός που συμβολίζει την πλήρη ετοιμότητα μάχης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι χειριστές θα αποφασίζουν δίχως εντολής αν θα ανοίξουν πυρ ή όχι.

Τα αυξημένα επίπεδα ετοιμότητας στις αεροπορικές βάσεις, συνεπάγονται πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο, με άμεση ανταπόκριση των πιλότων δίχως εντολές από το επιτελείο.

Η ετοιμότητα αυτή έρχεται λίγο μετά την κατηγορία της Τουρκίας για παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό αεροσκάφος. Παράλληλα, θυμίζουμε πως ο Τούρκος πρόεδρος απειλούσε δηλώνοντας πως αυτή η πράξη θα φέρει σοβαρές συνέπειες, το βάρος των οποίων θα πέφτει στις πλάτες της Ρωσίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, πριν λίγες μέρες είχε δώσει εντολή για προσομοίωση προετοιμασιών για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βέβαια η διαταγή αφορούσε μόνο την ηγετική ομάδα του Κρεμλίνου και συγκεκριμένα τον Υπουργό Άμυνας, Στρατηγό Σεργκέι Σοϊγκού και τον επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Βίκτορ Μποντάρεβ.

Αυτή η κίνηση της Τουρκίας θα έχει πιθανό αντίκτυπο και στο Αιγαίο, αφού οι Τούρκοι πιλότοι θα μπορούν να δράσουν δίχως εντολές, όπως κρίνουν αυτοί.

www.voicenews.gr

Σχετικά άρθρα

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης στην Ορεστιάδα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Μαρτίου 2018 0
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί την Κυριακή 25η Μαρτίου στην Ορεστιάδα, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις…

Χιόνισε στην Αλεξανδρούπολη – Χιόνια στο κέντρο της πόλης και στο λιμάνι!

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Δεκεμβρίου 2016 0
Η Αλεξανδρούπολη από ψηλά – “Αεροφωτογραφήσεις Kevrekis” Χιονισμένη πλατεία Αγίου Νικολάου – φωτογραφία π. Χριστόδουλος Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου – Αετοχώρι…