Επιστημονική εκδήλωση για την Ιστορία της Μάκρης , την Κυριακή 6 Μαίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 3 Μαΐου 2018
631 0

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και  στο πλαίσιο των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Θράκης, η τοπική Κοινότητα Μάκρης οργανώνει επιστημονική εκδήλωση, την Κυριακή 6 Μαίου 2018 και περί ώρα 11.00 π.μ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του  Δημοτικού Καταστήματος Μάκρης και αφορά την ιστορία της Μακρης.

Στην επιστημονική εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι εξής ομιλητές :

1) κ. Λίλα Σαμπανοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, με θέμα : «Μάκρης άτακτα αρχαιολογικά»,

2) κ. Φένια Παρδαλίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, με θέμα : «Η Τούμπα της Μάκρης από τους προϊστορικούς μέχρι και τους Ρωμαϊκούς χρόνους».

3) κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηρας, Θεολογος Εκκλησιαστικός Ιστορικός-Νομικός με θέμα: «Πτυχές Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην περιοχή της Μάκρης». Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση ιστορικών φωτογραφιών της Μάκρης.

Σχετικά άρθρα

Καστρινοί Διάλογοι: Διαδικτυακή εκπομπή με θέμα «Πλωτινόπολη: Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον»

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2021 0
Ο Δήμος Διδυμοτείχου και ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή…