Επιστημονικό – Ιστορικό Συνέδριο «Περί την ιστορία της Καβάλας», από τις 24 εως 26 Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 21 Νοεμβρίου 2017
636 0

Στις 24-26 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας, θα διοργανωθεί, Επιστημονικό- Ιστορικό Συνέδριο με τίτλο «Περί την ιστορία της Καβάλας».

Κεντρικό θέμα του Επιστημονικού αυτού Συνεδρίου, θα είναι, η ιστορία της πόλης της Καβάλας, από το 1835 (έτος συστάσεως του ελληνικού προξενικού πρακτορείου) έως και το 1918 (έτος ολοκλήρωσης του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Δημάρχου, κ. Τσανάκα, η σημασία του Συνεδρίου, θα είναι πολύπλευρη. Η ίδια υπογράμμισε, ότι στόχος του Συνεδρίου, είναι  το να αναδειχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, η ιστορική κληρονομιά της περιοχής μας.

Το συνέδριο, θα είναι ανοικτό, στην επιστημονική κοινότητα και στο κοινό.

Όσο αφορά την επιστημονική επιτροπή, αυτή αποτελείται από τους εξής: Στάθης Κεκρίδης, Σαπφώ Αγγελούδη, Στρατής Παπαδόπουλος και Δήμητρα Μαλαμίδου.

Ομιλητής στο συνέδριο θα είναι και ο συνεργάτης της εφημερίδας μας κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς, θεολόγος, εκκλησιαστικός ιστορικός και νομικός ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Οι κατά τα έτη 1905 – 1906 διπλωματικές και εκκλησιαστικές διενέξεις στην ελληνορθόδοξη κοινότητα Καβάλας  με επίκεντρο τον Αρχιερατικό Επίτροπο αυτής, Αρχιμ. Σπυρίδωνα Βλάχο».

www.paratiritis-news.gr

Σχετικά άρθρα

Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Αυγούστου 2021 0
Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στον Έβρο Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το «Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους». Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου…

Τα παιδιά της Θράκης: Με ξεναγό την «ιπτάμενη Θρακιώτισσα» Πηγή Δεβετζή

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Ιουλίου 2021 0
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε συνεργασία με το pod.gr παρουσιάζει ένα podcast για την γνωστή – άγνωστη Θράκη. Ένα παιχνίδι πατριδογνωσίας με την Μπέττυ Μαγγίρα και…

Γιορτή Ζεο-Παραδοσιακών Φυτών Άβαντα

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Μαΐου 2017 0
ΓΙΟΡΤΗ ΖΕΟ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΒΑΝΤΑ “Δωρεάν διανομή ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών ντομάτας και άλλων λαχανικών.” Στις 31 Μαίου 2017 και ώρα 07.00…