Επιστημονικό – Ιστορικό Συνέδριο «Περί την ιστορία της Καβάλας», από τις 24 εως 26 Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 21 Νοεμβρίου 2017
569 0

Στις 24-26 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας, θα διοργανωθεί, Επιστημονικό- Ιστορικό Συνέδριο με τίτλο «Περί την ιστορία της Καβάλας».

Κεντρικό θέμα του Επιστημονικού αυτού Συνεδρίου, θα είναι, η ιστορία της πόλης της Καβάλας, από το 1835 (έτος συστάσεως του ελληνικού προξενικού πρακτορείου) έως και το 1918 (έτος ολοκλήρωσης του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Δημάρχου, κ. Τσανάκα, η σημασία του Συνεδρίου, θα είναι πολύπλευρη. Η ίδια υπογράμμισε, ότι στόχος του Συνεδρίου, είναι  το να αναδειχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, η ιστορική κληρονομιά της περιοχής μας.

Το συνέδριο, θα είναι ανοικτό, στην επιστημονική κοινότητα και στο κοινό.

Όσο αφορά την επιστημονική επιτροπή, αυτή αποτελείται από τους εξής: Στάθης Κεκρίδης, Σαπφώ Αγγελούδη, Στρατής Παπαδόπουλος και Δήμητρα Μαλαμίδου.

Ομιλητής στο συνέδριο θα είναι και ο συνεργάτης της εφημερίδας μας κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς, θεολόγος, εκκλησιαστικός ιστορικός και νομικός ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Οι κατά τα έτη 1905 – 1906 διπλωματικές και εκκλησιαστικές διενέξεις στην ελληνορθόδοξη κοινότητα Καβάλας  με επίκεντρο τον Αρχιερατικό Επίτροπο αυτής, Αρχιμ. Σπυρίδωνα Βλάχο».

www.paratiritis-news.gr

Σχετικά άρθρα

26 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα τεχνών του δρόμου και ελεύθερης έκφρασης σε δημόσιο χώρο

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Οκτωβρίου 2019 0
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μαζί με καλλιτεχνικές ομάδες, συλλόγους και μεμονωμένους καλλιτέχνες, βγαίνουν στους πεζόδρομους της Πόλης, με χρώμα, ήχο, χορό…

Ακούστε το το καινούριο τραγούδι “Αχ Αγαπη μου Παλια” (Σταύρος Χαλιαμπάλιας-Ευριπίδης Νικολίδης-Πασχάλης Μπούρας)

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Δεκεμβρίου 2016 0
Το καινούριο τραγούδι του Σταύρου Χαλιαμπάλια, Ευριπίδη Νικολίδη και Πασχάλη Μπούρα “Αχ Αγάπη μου παλιά” ακούσαμε σε πρώτη μετάδοση από…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ “ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2017”

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιουλίου 2017 0
Ημερομηνία Δράση 26/7/2017 Παραδοσιακό Πανηγύρι »Της Αγίας Παρασκευής»11.00  Παλιάπολη Πύργοι Γκατελούζι Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αρμονίας Γένεσις 30/07/2017 Εκδήλωση προς τιμή…