Η Ξάνθη και η Ροδόπη βλέπουν πλέον ΕΡΤ

393 0

Σε 17 νέα σημεία της ορεινής Ξάνθης και της Ροδόπης εκπέμπει σήμα η ΕΡΤ, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη μη κάλυψη της περιοχής από την Digea.

Για το θέμα των «λευκών σημείων» στις παραμεθόριες περιοχές, και ειδικότερα στα σύνορα με την Τουρκία, οι βουλευτές της Ξάνθης είχαν καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Νίκο Παππά.

Η ΕΡΤ, με αναλυτικό της σημείωμα προς τη Βουλή και τους υπουργούς, καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με την Τουρκία.

Η κρατική τηλεόραση ενεργοποίησε επιπλέον αναμεταδότες σε επτά κέντρα εκπομπής στα οποία δεν εκπέμπει η Digea, ενώ παράλληλα λειτουργεί με αναλογικό σήμα άλλους δέκα αναμεταδότες.

Έτσι, το πρόγραμμα της ΕΡΤ λαμβάνεται σε ορισμένες περιοχές ψηφιακό και σε άλλες, ορεινές, αναλογικό.

«Είναι γνωστό ότι ο υφιστάμενος χάρτης συχνοτήτων δεν επαρκεί για την πλήρη ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη του ελλαδικού χώρου,

με αποτέλεσμα να παρατηρούνται “λευκές περιοχές”, δηλαδή περιοχές με μηδενική ή ανεπαρκή ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη», σημειώνει στην απάντηση προς τους βουλευτές η ΕΡΤ.

Για τον λόγο αυτό διατηρούνται ανοιχτοί οι δέκα αναμεταδότες με αναλογικό σήμα, παρότι με υπουργική απόφαση του 2015 έχει διακοπεί οριστικά η αναλογική εκπομπή.

typologies.gr

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων , στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Μαΐου 2018 0
Με την ενιαία παρουσία των Πολιτιστικών Ποντιακών Συλλόγων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Οι κυνηγοί στον Έβρο θεωρούνται μειωμένης…υπευθυνότητας από την Κυβέρνηση!”

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Φεβρουαρίου 2019 0
Οι κυνηγοί στον Έβρο θεωρούνται μειωμένης…υπευθυνότητας από την Κυβέρνηση!  Απάντηση σε Ερώτηση Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Αρνητικό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως προς τις αποζημιώσεις των αγροτών!! Απαντά ΌΧΙ σε όλα και δεν ανακουφίζει τους παραγωγούς”

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Σεπτεμβρίου 2018 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος…