Η Ξάνθη και η Ροδόπη βλέπουν πλέον ΕΡΤ

343 0

Σε 17 νέα σημεία της ορεινής Ξάνθης και της Ροδόπης εκπέμπει σήμα η ΕΡΤ, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη μη κάλυψη της περιοχής από την Digea.

Για το θέμα των «λευκών σημείων» στις παραμεθόριες περιοχές, και ειδικότερα στα σύνορα με την Τουρκία, οι βουλευτές της Ξάνθης είχαν καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Νίκο Παππά.

Η ΕΡΤ, με αναλυτικό της σημείωμα προς τη Βουλή και τους υπουργούς, καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με την Τουρκία.

Η κρατική τηλεόραση ενεργοποίησε επιπλέον αναμεταδότες σε επτά κέντρα εκπομπής στα οποία δεν εκπέμπει η Digea, ενώ παράλληλα λειτουργεί με αναλογικό σήμα άλλους δέκα αναμεταδότες.

Έτσι, το πρόγραμμα της ΕΡΤ λαμβάνεται σε ορισμένες περιοχές ψηφιακό και σε άλλες, ορεινές, αναλογικό.

«Είναι γνωστό ότι ο υφιστάμενος χάρτης συχνοτήτων δεν επαρκεί για την πλήρη ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη του ελλαδικού χώρου,

με αποτέλεσμα να παρατηρούνται “λευκές περιοχές”, δηλαδή περιοχές με μηδενική ή ανεπαρκή ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη», σημειώνει στην απάντηση προς τους βουλευτές η ΕΡΤ.

Για τον λόγο αυτό διατηρούνται ανοιχτοί οι δέκα αναμεταδότες με αναλογικό σήμα, παρότι με υπουργική απόφαση του 2015 έχει διακοπεί οριστικά η αναλογική εκπομπή.

typologies.gr

Σχετικά άρθρα

Ενστάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την εγκατάσταση βάσεων στον Βόλο, την Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Ιανουαρίου 2020 0
ΣΥΡΙΖΑ: «Στροφή» για τις αμερικανικές βάσεις – Οι θέσεις για τα ελληνοτουρκικά Διάσταση σχεδόν σε όλα καταγράφηκε στην συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη…

Βοήθεια στο Σπίτι: Oι ειδικότητες

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Μαΐου 2020 0
Στην… εξώθυρα του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκεται η προκήρυξη για την ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με 2.909 μονίμους υπαλλήλους. Με την…

“Μήλο της Έριδος” η ΔΕΥΑΑ – Σε θέση μάχης για μία Αντιδημαρχία στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2017 0
Προχωρώντας στο μέσον της θητείας για την Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης… και περιμένοντας τον ανασχηματισμο… η ονοματολογία έχει πάρει φωτιά! Στις Αντιδημαρχίες…