Όλες οι ομάδες της Volley League θα αγωνιστούν κανονικά στο νέο πρωτάθλημα εκτός από την ΑΕΚ που αποχώρισε μετά τη δήλωση των κυρίων Αλέξη Αλεξίου, Νίκου Δευτεραίου.

Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος θα πάρει αναβολή για 15 ημέρες και θα ξεκινήσει 2 Νοεμβρίου. Η κλήρωση θα γίνει 21 Οκτωβρίου με 10 ομάδες και το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα γίνει με τρεις ομίλους στις 26 Οκτωβρίου.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μαζί με τους Παμβοχαϊκό και Ηρακλή πήραν το πράσινο φως από την ΕΣΑΠ και το μόνο που μένει για να λάβουν και επίσημα μέρος είναι η άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η εξέλιξη αυτή θα γίνει γνωστή στις 17 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην συνεδρίαση:

1.Παρέστησαν στη συνεδρίαση εκ μέρους του Τ.Α.Α.ΑΕΚ οι κ.κ. Αλέξης Αλεξίου, Νίκος Δευτεραίος οι οποίοι δήλωσαν πως η ΑΕΚ δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα 2019-20. Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. εξέδωσε διαπιστωτική πράξη μη συμμετοχής της Α.Ε.Κ. σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της Ε.Σ.Α.Π.

2.Αποφασίστηκε το νέο πρωτάθλημα 2019-20 να διεξαχθεί με 10 ομάδες.

3.Όλα τα ΤΑΑ (εκτός των τριών που έχουν πάρει ήδη άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς και ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου) δεσμεύτηκαν να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης με σκοπό να γνωρίζουν όλοι έγκαιρα τα συμμετέχοντα σωματεία.

4.Aποφασίστηκε σε περίπτωση που κάποιο Τ.Α.Α. δεν εξασφαλίσει άδεια από την Ε.Ε.Α. δεν θα υπάρχει αναπλήρωση.

5.Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε το Σώμα για τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και για την συνάντηση που προγραμματίστηκε με την ηγεσία της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. αισιοδοξώντας πως θα συνεχιστεί η επιτυχημένη συνεργασία των προηγουμένων ετών.

6.Αποφασίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος για 2 Νοεμβρίου 2019.

7.Αποφασίστηκε η μετάθεση της μεταγραφικής περιόδου στις 23 Οκτωβρίου 2019.

8.Το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2019-20 αποφασίστηκε να διεξαχθεί 26-28 Οκτωβρίου 2019 σε τρεις ομίλους. Ο ένας από τους τρεις ομίλους θα φιλοξενηθεί από τον Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων. Για τους άλλους δύο που θα γίνουν στη νότια Ελλάδα θα υπάρξει απόφαση εντός των ημερών.

9.Εγκρίθηκαν όσα συμβόλαια αθλητών είχαν κατατεθεί από τα Τ.Α.Α. μέχρι σήμερα (11/10/2019).

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Yπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη σε Σαμοθράκη και Κομοτηνή