Στην Α΄ Εθνική παρέμεινε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

για 5η συνεχή χρονιά!!!

Στο 46ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Α΄ Εθνικής κατάφερε να διατηρήσει την παραμονή του στην υψηλότερη κατηγορία!!!

 

Για 5η συνεχή χρονιά η Σκακιστική Ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης  διατήρησε την παραμονή της στην Α΄ Εθνική και μάλιστα πριν ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα γνώριζε ότι θα συνεχίσει και του χρόνου να αγωνίζεται στην υψηλότερη κατηγορία!!!!

Η ομάδα του Εθνικού αγωνίστηκε στο 46ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής στο Ρίο της Πάτρας από τις 10 έως τις 15 Ιουλίου 2018.

Στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος 34 Ομάδες από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Αναμετρήθηκε σε επτά γύρους. Ήδη με την ολοκλήρωση του 6ου γύρου η ομάδα του Εθνικού γνώριζε ότι εξασφάλισε την παραμονή της στην υψηλότερη κατηγορία αφού  είχε πετύχει 3 νίκες 1 ισοπαλία, εξασφαλίζοντας τους 7βαθμούς!!!

Να σημειωθεί ότι ο Εθνικός ήταν μια ομάδα όπου έπαιξε χωρίς αναπληρωματικούς!!!  Οι δέκα παίκτες του έπαιξαν και στους επτά γύρους, χωρίς «ανάσα», ακόμη και στον διπλό γύρο της δεύτερης ημέρας!!!!

Ο Εθνικός κατέκτησε την 18η θέση, χάνοντας στον τελευταίο γύρο μια εντυπωσιακή αναμέτρηση με τον Ζήνων Γλυφάδας, που του στέρησε την ευκαιρία να βρίσκεται μέσα στην 10δα.

Ωστόσο ελπιδοφόρα ήταν η παρουσία των εφήβων του Εθνικού, που έδωσαν υπέροχες σκακιστικές μάχες και συνέβαλαν ουσιαστικά και εκείνοι στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κίνητρο για την διοίκηση του Τμήματος αφενός να συνεχίσει την ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για την διατήρηση της ομάδας στην υψηλή κατηγορία, και αφετέρου στην συνεχή αναδιαμόρφωση του τμήματος κατά τρόπο που να παρέχεται στα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα, η καλύτερη δυνατή στήριξη.

Στην Ομάδα αγωνίστηκαν σε επτά γύρους:

  • 1η   σκακιέρα GM Nikolov Momchil αήττητος με 1 νίκη και 6 ισοπαλίες.
  • 2η σκακιέρα Κωνσταντίνος Μαρκίδης με 1 νίκη, 5 ισοπαλίες και   

         1 ήττα.

  • 3η σκακιέρα ΙΜ Dimotrov Atαnas με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2ήττες.
  • 4η σκακιέρα Θωμάς Μίχος αήττητος με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες.
  • 5η σκακιέρα//Γυναίκα/ WIM Galunova Tsveta με 3 νίκες και 4ήττες
  • 6η σκακιέρα Γυναίκα κάτω των 20 Ειρήνη Λιάπη Ζενεμπίση με 5 νίκες,1 ισοπαλία και 1 ήττα.
  • 7η σκακιέρα Κορίτσι κάτω των 16// Ελπίδα Σοφία Αϊβαζιάν με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.
  • 8η σκακιέρα κάτω των 20// Γεράσιμος Βαλλιάνος με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες    και 3 ήττες.
  • 9η σκακιέρα κάτω των 16// Ορέστης Μπλίτσας με 3ισοπαλίες και 4 ήττες.
  • 10 σκακιέρα κάτω των 12//Άρτεμις Μπλίτσα με 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Αρχηγοί της Ομάδας και προπονητές των εφήβων ο Χρήστος Αντώνογλου και ο Κωνσταντίνος Μαρκίδης.

Η συμβολή του έμπειρου αρχηγού Χρήστου Αντώνογλου στο Πρωτάθλημα καθοριστική για την ομάδα τόσο κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων όπου έπρεπε να πάρει καθοριστικές αποφάσεις για την διαμόρφωση του αποτελέσματος στις προτεινόμενες ισοπαλίες, όσο και κατά την προετοιμασία των εφήβων, αφού ακούραστα βρίσκονταν στο πλευρό τους καθοδηγώντας τους και στηρίζοντας τους.

Επίσης και ο έμπειρος προπονητής τους Κωνσταντίνος Μαρκίδης με τις γνώσεις του συντέλεσε στα θετικά αποτελέσματα των εφήβων.

Ο Εθνικός νίκησε στο Πρωτάθλημα: τον ΑΣΣΟ Ιππότη Ρόδου με 8-2, το ΣΟ Αιγάλεω με 7,5-2,5, τον ΣΟ Θωμά Γεωργίου (Αθηναϊκή ομάδα) με 6,5-3,5.

Έφερε ισοπαλία με την ομάδα των Συκεών Θεσσαλονίκης 5-5.

Έχασε οριακά με 5,5-4,5 από την ισχυρή ομάδα του ΣΕ Ηρακλείου Αττικής, η οποία τερμάτισε 6η στο Πρωτάθλημα και έχασε σε ένα πραγματικά ανατρεπτικό ντέρμπυ από τον Ζήνων Γλυφάδας στην τελευταία αγωνιστική  με 6,5-3,5 , παρόλο που δεν είχε αρνητικό αποτέλεσμα στις 6 από τις 10 σκακιέρες!!!!

Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε ο Φυσιολάτρης Νίκαιας με 13 βαθμούς, την 2η θέση κατέλαβε η ΕΣ Θεσσαλονίκης με 12 βαθμούς και την 3η θέση η πολύ ισχυρή ομάδα της Περιφέρειας μας, ο ΣΟ Καβάλας με 11 βαθμούς!!!

Ο ΣΟ Καβάλας μάλιστα κατέκτησε και την 2η θέση στο Κύπελλο Ελλάδας!!!

Επίσης στην Α΄ Εθνική παρέμεινε και ο ΟΦΣ Καβάλας κατακτώντας την 20η θέση!!!

Έτσι λοιπόν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα συμμετέχουν το 2019 στην Α΄ Εθνική,  οι 3 ομάδες που  παραμένουν στην κατηγορία και 1 ακόμη που θα αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Περιφέρειας στα ΠΟΑ!!!

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΩΝ -ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

3-9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Το Εθνικό Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησαν 4 σκακιστές στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων –Κορασίδων που διεξήχθη στο Ρίο της Πάτρας από τις 3 έως τις 9 Ιουλίου 2018.

Στην κατηγορία Ο8 ο Γιώργος Γκόγκολας κατέκτησε την 12η θέση μεταξύ 39 σκακιστών με 5/ 9!11 Ο μικρός σκακιστής του Εθνικού πέτυχε 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Είναι ένας ταλαντούχος σκακιστής που έχει καταφέρει επί 3 συνεχόμενες χρονιές να κατακτήσει την 2η θέση στους Πανελληνίους Μαθητικούς αγώνες γρήγορου σκακιού!!!

Στην κατηγορία  Κ12 η 11χρόνη Άρτεμις Μπλίτσα κατέκτησε την 9η θέση με 5/9, μεταξύ 21 σκακιστριών. Η σκακίστρια του Εθνικού κατάφερε μεταξύ άλλων ισόπαλο αποτέλεσμα με την Καλιοντζάκη Αργυρό Ευανθία που κατέκτησε την 2η θέση στο Πρωτάθλημα και με την Τσάκωνα Μαρία που κατέκτησε την 6η θέση! Πέτυχε 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Η σκακίστρια του Εθνικού στο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας που ακολούθησε αμέσως μετά την λήξη των Πανελληνίων Ατομικών Πρωταθλημάτων κατείχε την σκακιέρα του 12αρη στην Ομάδα με εξαιρετικά αποτελέσματα απέναντι από ικανότατα αγόρια της κατηγορίας της!!!!

Στην κατηγορία Κ16 αγωνίστηκε η Ελπίδα Σοφία Αϊβαζιάν κατακτώντας την 6η θέση μεταξύ 17 σκακιστριών!!!!

Η νεαρή σκακίστρια πέτυχε 4/7! Η παίκτρια του Εθνικού  διατηρεί εδώ και πέντε χρόνια την σκακιέρα της 16άρας στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής με εξαιρετικά πάντα αποτελέσματα!

Στην κατηγορία Ο16αγωνσίστηκε ο Ορέστης Μπλίτσας με 3/9. Ο νεαρός σκακιστής αγωνίζεται στην Ομάδα του Εθνικού από το 2013 κατέχοντας τις σκακιέρες του 12άρη και στην συνέχεια του 16άρη!!!

Προηγούμενο άρθροH θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας Μαϊστρου
Επόμενο άρθροTο Σάββατο 21 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες της , η «27η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»