Για μια ακόμη φορά ο πολύπαθος νομός Έβρου βρίσκεται στο έλεος των φυσικών καταστροφών και της ανικανότητας των τοπικών ¨αρίστων ¨ του κ. Μητσοτάκη.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώσεις, περιγραφές και υποσχέσεις στον ανοχύρωτο νομό μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του κρατικού και αυτοδιοικητικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών που υπέστησαν τις καταστροφές, να παρθούν άμεσα μέτρα διάσωσης και απεγκλωβισμού, να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη, να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.

Οι πλημμύρες πλήττουν για πολλοστή φορά πολλές περιοχές του Έβρου και αναδεικνύουν την έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς της περιφέρειας, που έχει την ευθύνη, ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έδωσε στις περιφέρειες ένα σημαντικό εργαλείο, το ¨Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας¨, που πρέπει να είναι ο οδηγός για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.

Το ¨ Σ.Δ.Κ.Π¨ επίσης αποφασίζει για πρώτη φορά, τις αρμοδιότητες του κράτους και των δυο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Απέναντι σε αυτήν την νέα καταστροφή, ελπίζουμε να μην είναι για μια ακόμη φορά εκκωφαντική η απραξία των ¨αρίστων¨ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των εκλεκτών τους στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Αρσένη για τα αιολικά πάρκα εντός του Δικτύου Natura 2000
Επόμενο άρθροΜαρία Γκουγκουσκίδου: Θα υπερασπισθούμε μέχρι τέλους την ιστορική συνέχεια της περιοχής μας – Προτείνουμε ενότητα για τα σοβαρά θέματα