ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΞΑΝΘΗ & ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:30
497 0

Τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δύο ασημένια, ήταν η συγκομιδή των σκακιστών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου 2015, από την συμμετοχή τους σε αγώνες στην Ξάνθη και στην Βουλγαρία.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη αγώνες Rapid 7 γύρων, από τον ΣΟ ΞΑΝΘΗΣ στην μνήμη του Πλατσίδη Γεώργιου με μεγάλη επιτυχία στην διοργάνωση και στην άψογη φιλοξενία.

Το τουρνουά αποτελούνταν από δύο γκρουπ και συμμετείχαν συνολικά 83 σκακιστές από Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Στο γκρουπ των μικρών σκακιστών οι τέσσερις πρώτοι ισοβάθμησαν και δόθηκαν μετάλλια βάση των κριτηρίων.

Ο μόλις 5 ετών Γεώργιος Γκόγκολας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έκανε 6 νίκες και μόλις μια ήττα και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Έξι νίκες και μία ήττα είχε και ο 10χρόνος σκακιστής του Εθνικού Κωνσταντίνος Γκουντής που κατέλαβε την 4η θέση.

Την 7η θέση με 5νίκες και δύο ήττες κατέλαβε ο 7χρόνος Χασάπης Χρήστος του Εθνικού. Στον Όμιλο αυτό συμμετείχαν 44 παιδιά.

 

Στο Α΄ Όμιλο που ήταν και αξιολογημένος από την παγκόσμια ομοσπονδία συμμετείχαν 39 σκακιστές. Από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης την 5η θέση στην γενική κατηγορία κατέκτησε ο Νεκτάριος Παπαναστασίου, σε ισοβαθμία με τον 4ο . Στην κατηγορία Κ-10 ο Νικόλαος Κούτλας ήρθε 2ος σε ισοβαθμία με τον πρώτο με 4/7. Στην κατηγορία τον Κ-8 ο Τσιτλαΐδης Ιορδάνης ήρθε πρώτος στα αγόρια με 4/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

 

Την 2η θέση στα κορίτσια Κ-8 κατέκτησε η 8χρόνη Άρτεμις Μπλίτσα, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο. Η σκακίστρια του Εθνικού συμμετείχε σε Όπεν τουρνουά στην Φιλιππούπολη Βουλγαρίας στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2015.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην Ξάνθη :

 

Στο Α΄ Όμιλο πρώτος με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες αναδείχθηκε ο Σταμουλάς Νίκος, δεύτερος με 6/7 ο Βαλσαμίδης Γιάννης και τρίτος με 5,5/7 ο Γεωργιάδης Νίκος.
Πρώτο κορίτσι ήταν η εννιάχρονη Πηνελόπη Μήλιου με 4/7.

Στις ειδικές κατηγορίες επικράτησαν οι παρακάτω :
στην Κ-14 ο Γεωργιάδης Νίκος 5,5/7
στην Κ-12 ο Μουρκάκης Γιάννης 4,5/7
στην Κ-10 ο Ηλιόπουλος Δημήτρης 4/7
στην Κ-8 ο Ιορδάνης Τσιτλαϊδης 4/7
στην Κ-6 ο Κωνσταντίνος Ουζούνης 2,5/7.

 

Στον Β΄ Όμιλο ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση 4 σκακιστές με 6 νίκες σε 7 αγώνες. Μετά την άρση της ισοβαθμίας η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

Πρώτος με 6/7 ο Μπαλαφούτης Ηλίας
Δεύτερος με 6/7 ο Γκόγολας Γεώργιος
Τρίτος με 6/7 ο Αναγνωστόπουλος Βασίλης και
Πρώτο κορίτσι με 4/7 η Δαγκλή Αλεξία

 

facebook : Εθνικός Σκάκι

 

 

Σχετικά άρθρα

Υποδοχή του Χρυσού Παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη από τη Διοίκηση του Δ.Π.Θ.

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Οκτωβρίου 2019 0
Τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, τεταρτοετή φοιτητή του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., υποδέχτηκαν στο…

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η 10η NOA REGATTA 2018 που διοργάνωσε ο ΝΟΑ – Γέμισε πανιά το Θρακικό πέλαγος και η πόλη της Αλεξανδρούπολης για 10 ημέρες

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Αυγούστου 2018 0
Γέμισε πανιά το Θρακικό πέλαγος και η πόλη της Αλεξανδρούπολης για 10 ημέρες απο τις 18 Ιουλίου έως τις 28…