Τέσσερεις αποστολές εναέριων μέσων από την Κύπρο, την Κροατία, την Γαλλία και την Ισπανία, υποδέχθηκε την τελευταία εβδομάδα το αεροδρόμιο Δημόκριτος για την συμβολή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή.

Η πρώτη αποστολή αφίχθη από την Κύπρο με δυο air tractors και πλήρες τεχνικό team, η δεύτερη αποστολή από την Κροατία με ένα Canadair, η τρίτη από τη Γαλλία με δυο Canadair και ένα Beechcraft και σήμερα έγινε η άφιξη 3 σκαφών από την Ισπανία με τον προπομπό της αποστολής και δυο Canadair .

Ο Αερολιμενάρχης κ Στέλιος Ζαντανίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, επισήμανε ότι ο Αερολιμένας Δημόκριτος με  την επιχειρησιακή του επάρκεια έχει επιλεγεί για την δημιουργία της επιχειρησιακής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, η οποία συντονίζει όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Όπως σημείωσε “Φθάσαμε σε πολύμεγάλους αριθμούς εναέριων μέσων, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί, συναγωνιζόμαστε σε κινήσεις με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία 3-4 ελεγκτών παράλληλα ανά βάρδια, και από την φιλοξενία 100 ανθρώπων που σιτίζονται κινούνται και επιχειρούν στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος».

www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΟικονόμου από τον φράχτη στον Έβρο: Αυστηρή επιτήρηση των συνόρων, αδιάκοπος αγώνας ενάντια στα εγκληματικά κυκλώματα
Επόμενο άρθροΕίδα το Χάρο με τα μάτια μου! – Εμπειρία ενός οδηγού στην Εγνατία Οδό