Αδιανόητη οργή προκαλεί η θέα μιας ταΐστρας για αδέσποτα στην Αλεξανδρούπολη, που είναι γεμάτη κροκέτες, στις οποίες κάποιοι απάνθρωποι έχουν βάλει μέσα γυαλιά.

Τη φωτογραφία με την ταΐστρα ανέβασε η Σοφία Βαλαβάνη, η οποία εφιστά την προσοχή όλων ώστε να έχουν πάντα το νου τους όταν βλέπουν ταΐστρες.

Ό,τι και να σχολιάσουμε είναι λίγο. Τα αδέσποτα τελικά δεν γλυτώνουν με τίποτα από τη μανία μας. Άνθρωποι χωρίς ανθρωπιά, χωρίς πολιτισμό και ενσυναίσθηση ζουν δίπλα μας και εγκληματούν. Και δυστυχώς δεν είναι λίγοι. Είναι πάρα πολλοί, αμέτρητοι. Με δήθεν καλό πρόσωπο, είναι έτοιμοι να σκορπίσουν θάνατο σε αθώα πλάσματα.

Τα τελευταία χρόνια, μετά από τις εκκλήσεις των φιλοζωικών σωματείων, πολλοί δήμοι προχώρησαν στην τοποθέτηση ταΐστρων και ποτίστρων για τα αδέσποτα ζώα που δυσκολεύονται να βρουν φαγητό και νερό στους δρόμους. Κάτι πολύ θετικό γιατί από τη μία θα έβρισκαν κάτι να φάνε τα αδεσποτάκια και από την άλλη θα τις έβαζαν σε χώρους που δεν ενοχλούν τους πολίτες, που τα κυνηγούσαν και δεν τα ήθελαν. Και είπαμε ότι κάπως λύθηκε το πρόβλημα. Φυσικά τα αδέσποτα στη χώρα μας είναι εκατομμύρια και σε καμία περίπτωση δεν θα έφταναν. Αλλά ήταν τουλάχιστον μια αρχή.

Το τι συνέβαινε από την πρώτη στιγμή το γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Άρχισαν να τις σπάνε, να τις κλέβουν, να τις εξαφανίζουν. Κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Οι δήμοι ξανατοποθετούσαν και… τα ίδια και τα ίδια. Κάτι που φυσικά διώκεται ποινικά αλλά ποιος μιλάει; Ποιος καταδεικνύει το δράστη;

Και μερικοί δεν μπήκαν καν στη διαδικασία αυτή. Πού να παίρνουν τώρα όλα αυτά, που μπορεί και να τους πιάσουν. Απλοποίησαν τα πράγματα. Παίρνουν φόλες, γυαλιά, καρφιά και ό,τι τους έρθει στο μυαλό και πάνε και τα πετάνε μέσα στο φαγητό των ζώων. Συχνά αυτό γίνεται νύχτα. Και άντε να τους βρει κανείς μετά.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι τον ντετέκτιβ. Εκεί φτάσαμε. Περνώντας από τα σημεία σιτισμού των ζώων να κοιτάμε μέσα. Κάτι που δεν σημαίνει τίποτα. Γιατί μπορεί λίγο αργότερα να γεμίσουν την τροφή με δηλητήρια. Αναρωτιέμαι αν ποτέ καταφέρουμε σε αυτή τη χώρα να γίνουμε-έστω και λίγο-πολιτισμένοι.

 

από τη Μυρτώ Τζώρτζου

myrto1@hotmail.com

petpet.news

Προηγούμενο άρθροΤέλη κυκλοφορίας 2022: Πόσα θα πληρώσουμε για 1.000, 1.200, 1.400, 1500, 1600 κυβικά – Τι θα δώσουν όσοι έχουν πετρέλαιο
Επόμενο άρθροΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: Η βροχόπτωση έφερε προβλήματα σε Ξηροπόταμο-Μακρυλιές