[checklist]

Το μηχάνημα θα προσφέρει ποσότητα σκυλοτροφής σε όποιον ανακυκλώνει. Θα εγκατασταθεί στην πλατεία Κομοτηνής με ελεύθερη πρόσβαση για όλους

 [/checklist]
Δήμος Μπακιρτζάκης

Ένα πρωτοποριακό μηχάνημα φέρνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος στην Κομοτηνή. Μετά από έρευνα στο εξωτερικό, σύντομα θα εγκαταστήσει στο κέντρο της πόλης μας ένα μηχάνημα στο οποίο οι πολίτες θα ανακυκλώνουν τα απορρίμματά τους και αυτό σε αντάλλαγμα θα τους δίνει τροφή για σκύλους.
Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Χ» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Καραφύλλης.

«Ο κυνηγετικός σύλλογος της Κομοτηνής το αγόρασε, ήδη έχει φτάσει. Είναι ένα μηχάνημα το οποίο ρίχνεις τα κυπελάκια τα αλουμινένια ή τα πλαστικά και σου βγάζει μια μικρή ποσότητα σε τροφή σαν ανταμοιβή. Αυτό είναι για κάποιους που δεν έχουν τροφή και θα εγκατασταθεί στην πλατεία της Κομοτηνής, είναι αυτόνομο, δεν θέλει ούτε ρεύμα, ούτε τίποτα, έχει ηλιακό συλλέκτη επάνω, με το που ρίχνεις το τενεκεδάκι σου βγάζει μια ποσότητα σε τροφή και ταΐζεις εσύ το δικό σου το σκυλί ή κάποιο αδέσποτο. Είναι μια καλή κίνηση, την πιστεύουμε εμείς σαν κυνηγοί. Εμείς θα ρίχνουμε το αλουμίνιο ή το πλαστικό ότι αφορά την ανακύκλωση και αυτό βγάζει μια ποσότητα σε τροφή». Η δράση που θα υλοποιήσει εθελοντικά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής, είναι πιλοτική είπε ο κ. Καραφύλλης.
«Θέλουμε να δούμε εάν έχει απήχηση προς τον κόσμο, στην Κομοτηνή. Θα κινηθούμε να αγοράσουμε άλλα 2 – 3 τέτοια μηχανήματα και θα μπουν σε περιοχές που υπάρχουν σκυλιά. Ήδη κάναμε και ένα έγγραφο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση,  ώστε την Πέμπτη να μας στείλουν έστω μια τάξη από ένα δημοτικό σχολείο για να γίνει η παρουσίαση του. Να δείξουμε στα παιδάκια ότι όταν ανακυκλώνεις ανταμείβεσαι».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία μεταξύ της Φιλοζωικής και του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής είναι στενή. Εξάλλου στο παρελθόν ο σύλλογος έχει προσφέρει ποσότητες σκυλοτροφής για να στηρίξει το έργο των εθελοντών.

www.xronos.gr

Προηγούμενο άρθροΑντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ο Εβρίτης Αθανάσιος Μπέλλας
Επόμενο άρθροΤο χρυσό βραβείο στον Δήμο Ορεστιάδας για την ανάπλαση της πλατείας Δασίου