Την Τρίτη 27 Απριλίου 2021 έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού μας. Η συνεδρίαση μας άφησε με πολλά αναπάντητα ερωτήματα:

1. Πληροφορηθήκαμε κάτι επιπλέον για τα τεκταινόμενα στο ΚΥΤ Φυλακίου;

2. Ακούσαμε να προτείνεται κάποια ενέργεια αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος που απασχολεί την περιοχή μας;

3. Ακούσαμε κάποια τεκμηριωμένη θέση για την ανατροπή των σχεδιασμών της κυβερνητικής πολιτικής στο ΚΥΤ Φυλακίου;

4. Ακούσαμε κάποια επιχειρηματολογία που έχουν σκοπό οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν προς τα δύο Υπουργεία και την κυβέρνηση, για να τη μεταπείσουν στην ειλημμένη απόφασή της;

5. Ακούσαμε κάποια πρόταση να ενεργοποιηθούν οι πολίτες, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση να «καταλάβει» το πραγματικό πρόβλημα της περιοχής μας;

Σε όλα τα ερωτήματα η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Σταθήκαμε μάρτυρες μιας συμμαχίας των πολιτικών και αυτοδιοικητικών μας εκπροσώπων, που είχε ως σκοπό να αποκοιμίσει τους πολίτες του Βόρειου Έβρου, να εφησυχάσουν και να μας μεταδώσουν μία εικόνα ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί όλοι αυτοί αποτελούν τους θεματοφύλακες της ασφάλειάς μας και της προόδου μας.

Τέτοια κατάντια των εκπροσώπων μας δεν την περιμέναμε. Αναλώθηκαν σε φιλοφρονήσεις μεταξύ τους, λέγοντας οι μεν στους δε πόσο αλληλοεκτιμούνται και πόσο όλοι μαζί νοιάζονται στα λόγια για την περιοχή μας.

Οι βουλευτές του νομού μας, κυρίως οι κυβερνητικοί, μας υπενθύμισαν ότι θα εφαρμοστεί η κυβερνητική πολιτική και ως εκ τούτου πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια και να δεχτούμε τα προαποφασισμένα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός έδειξε τέτοιο ενδιαφέρον για τον Έβρο που δεν το έκανε για καμία άλλη περιοχή. Οι βουλευτές μας είπαν ότι αυτοί εγγυώνται για την ασφάλειά μας, μια εγγύηση στα λόγια, λες και τους υπολογίζουν στα Υπουργεία. Μάλιστα μας είπαν ότι υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, λες και οι ίδιοι αποτελούν κάτι διαφορετικό και δεν είναι μέρος της κυβέρνησης. Πώς είναι δυνατόν να μιλούν για εγγύηση της ασφάλειά μας, όταν οι ίδιοι δεν έχουν καμία συμμετοχή στην κυβέρνηση;

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και όλοι αυτοί που τον ακολουθούν περιμένει εναγωνίως το τεχνικό δελτίο των εργασιών στο ΚΥΤ για να κάνει τις δημιουργικές του παρατηρήσεις! Με τις παρεμβάσεις του επί του τεχνικού δελτίου θα βοηθήσει στην επίλυση του ΚΥΤ Φυλακίου!

Βουλευτές του νομού μας και αυτοδιοικητικοί σε αγαστή συνεργασία αναγνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία που είχαν με τις παρεμβάσεις τους: Μειώθηκε το ποσό των παρεμβάσεων από τα 30 εκατομμύρια στα 23 εκατομμύρια ευρώ!

Στην προηγούμενη συνεδρίαση οι αυτοδιοικητικοί της παράταξης του Δημάρχου Ορεστιάδας σε μία οργανωμένη συγχορδία είχαν ρίξει την ευθύνη για το ΚΥΤ Φυλακίου στους βουλευτές. Όλοι θυμόσαστε τι είχαν πει. Στην τελευταία συνεδρίαση δεν προλάβαινε ο ένας Αντιδήμαρχος να πάρει σειρά από τον άλλον Αντιδήμαρχο, για να κολακεύσει και να επαινέσει τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Έτσι, κατέληξαν σε πλήρη ομοφωνία. Δηλαδή να μην κάνουν τίποτα και να υποταχτούν στην κυβέρνηση, που τόσο πολύ νοιάζεται για εμάς εδώ στον Βόρειο Έβρο.

Αγαπητοί φίλοι,

Μείναμε μόνοι μας. Είμαστε προδομένοι από τις ηγεσίες μας. Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στον κάθε λαθρομετανάστη με δεμένα τα χέρια. Το ερώτημα είναι τι να κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά, θέτοντας στο περιθώριο αυτούς που έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, και να δράσουμε δυναμικά;

Την απάντηση, αφού σκεφτεί ώριμα και υπεύθυνα, θα τη δώσει ο κάθε Δημότης του Δήμου Ορεστιάδας. Η ΕΑΚΥΤ Έβρου, με τις γνωστές θέσεις της, θα βρίσκεται μαζί σας, έτοιμη για τη δυναμική ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών στην περιοχή μας.

Ορεστιάδα 30 Απριλίου 2021

Από την ΕΑΚΥΤ Έβρου

Προηγούμενο άρθροΥΠΕΝ: «Πράσινο» φως για τη μονάδα ρεύματος του Ομίλου Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΚ.Υ. Σαμοθράκης: Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού το 40% των κατοίκων