Την ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για να ακυρωθούν οι επιθετικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, να τερματισθούν οι αμερικανικές βάσεις, να σταματήσει η απόβαση στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, να μην αποσταλούν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Σαχέλ και να επιστρέψουν όσες συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολής τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τόνισε πως με βαριές συνέπειες για τον λαό και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων δυναμώνει η εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Σημείωσε πως αυτή η επικίνδυνη πολιτική θα έχει και πιο οδυνηρή συνέχεια το επόμενο διάστημα και πρόσθεσε ότι η ενσωμάτωση σε αυτούς τους σχεδιασμούς αυξάνει τους κινδύνους καθώς στοχοποιούν τη χώρα και ήδη βάζουν σε μεγάλες περιπέτειες τον λαό μας.

Ο Γ. Μαρίνος υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της πολιτικής εμπλοκής σε επικίνδυνους σχεδιασμούς είναι να προστίθενται συνέχεια βάσανα για τον λαό.

Ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ μιλώντας για τις διαδοχικές υπογραφές της αμερικανοελληνικής συμφωνίας για τις βάσεις που ήδη έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων. Επίσης αναφέρθηκε στην επιθετική ελληνογαλλική συμφωνία που εμπλέκει τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Στη στρατιωτική άσκηση στην Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων με σκοπό την περικύκλωση της Ρωσίας. Τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον λαό της περιοχής που δίνει σκληρή μάχη για να σταματήσει η απόβαση στρατευμάτων και για να κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης.

Μίλησε ακόμα για την όξυνση των ανταγωνισμών της ελληνικής με την τουρκική αστική τάξη, που κλιμακώνει την επιθετικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο και χαρακτήρισε εξωπραγματική τη θεωρία περί τουρκικής απομόνωσης καθώς η Άγκυρα παίζει με ΗΠΑ και Ρωσία και παρεμβαίνει σε άλλες χώρες.

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Ο τρόμος του Ερντογάν για την Αλεξανδρούπολη – Στο ναδίρ οι Αμερικανοτουρκικές σχέσεις
Επόμενο άρθροΘρίλερ με Έλληνα αστυνομικό που πήγε στην Τουρκία – Πληροφορίες ότι συνελήφθη