Για «ολόπλευρη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής για το Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που παρουσιάστηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Ο Γιάννης Δελής τόνισε ότι τόσο ο σχεδιασμός της Περιφέρειας όσο και της κυβέρνησης αφορά σε μια περιοχή που είναι στο επίκεντρο επιχειρηματικών και στρατιωτικών σχεδιασμών πολύ ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων και κρατών. Θύμισε πως ο Αμερικανός πρέσβης έχει ευθέως πει ότι στην περιοχή δεν χωράνε ανταγωνιστικά σχέδια για την Ενέργεια και ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα γίνει βάση ελικοπτέρων για τις ανάγκες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Τόνισε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες τα έργα προστασίας, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά, θυμίζοντας τις πρόσφατες καταστροφές στη Σαμοθράκη από τις πλημμύρες, αλλά και τις ζημιές από τις μεγάλες πυρκαγιές στη Θάσο

Από τους νέους οδικούς άξονες σημείωσε ότι τίποτα απολύτως δεν έχουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, αντίθετα θα τοποθετηθούν σύγχρονα διόδια που θα διπλασιαστεί το κόστος για τους οδηγούς. Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι εκρηκτικά τα προβλήματα της μειονότητας στη Θράκη.

www.902.gr

Προηγούμενο άρθροΜε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΜπλόκο στην επίσκεψη Ερντογάν