Για άλλη μια φορά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο παίχτηκε η παράσταση για δύο, μεταξύ του Δημάρχου κ. Λαμπάκη και του Δημοτικού Συμβούλου της «ΑΝΑΣΑ» κ. Μιχαηλίδη με αφορμή την επίσκεψη στην Αγία Πετρούπολη. Πρόκειται για αντιπαράθεση που γίνεται στο γήπεδο της ίδιας πολιτικής, δηλαδή της διαχείρισης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων. Διαγκωνίζονται ο καθένας τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πολιτικής που πηγάζει  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μνημόνια και τον Καλλικράτη.

Η αντιπαράθεση αυτή είναι μακριά από τα λαϊκά προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της βαριάς φορολογίας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Έχει σαν κέντρο την προσπάθεια ανάδειξης του καλύτερου διαχειριστή της λιτότητας, της εξαθλίωσης και της κατεδάφισης κάθε κοινωνικού δικαιώματος.

Ενδεικτική είναι η κοινή στάση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο ζήτημα του Προϋπολογισμού (ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας) για έναν «Δήμο Επιχειρηματία».

Την ίδια στάση κράτησαν και στις «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» για την απεργία της 3ης Δεκέμβρη: κάλεσαν αιρετούς και εργαζόμενους του Δήμου να «αντισταθούν» δουλεύοντας (made in Japan!!!!)

Σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση βρίσκονται οι θέσεις, η στάση και ο αγώνας της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ενδεικτικά, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε και συζητήθηκε το θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Δήμο (5μηνα, απλήρωτες υπερωρίες, μόνιμη και σταθερή δουλειά).

Καλούμε το λαό να αγωνιστεί από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο πρόβλημα: Από το πεζοδρόμιο μέχρι τον Προϋπολογισμό, από τα τροφεία των παιδικών σταθμών μέχρι τους πλειστηριασμούς, από τη λακκούβα μέχρι τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από το δικαίωμα στον αθλητισμό – πολιτισμό μέχρι τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, από την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες μέχρι τον LNG (αγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου), από τη μείωση των δημοτικών τελών και όλων των άλλων ανταποδοτικών μέχρι την πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό Προϋπολογισμό.

Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται με «ανάθεση» ούτε με «κοκορομαχίες» μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις διάφορες ιστοσελίδες.

Τα πάντα ανατρέπονται αν ο λαός οργανώσει το δικό του αγώνα για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα. Σ΄αυτή την κατεύθυνση η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι στην πρώτη γραμμή.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 3.12.15

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία της γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Έβρου
Επόμενο άρθροΦιλία Ορεστιάδας- Α.Ε.Κομοτηνής στο κλειστό Διδυμοτείχου